30.04.10

Bons desitjos de cara a l’Europeu de futbol sala

Anna Pruna i Carles Macian reben a la selecció que debuta dimarts

La secretària general de l’Esport, Anna Pruna, i el director del Consell Català de l’Esport, Carles Macian, han rebut, al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, els jugadors i el cos tècnic de la selecció catalana masculina de futbol sala que disputarà el IX Campionat d’Europa de seleccions, del 2 al 9 de maig, a diverses ciutats de Rússia.

Durant la recepció, que també ha comptat amb la presència del president i la vicepresidenta de la Federació Catalana de Futbol Sala, Jordi Eduardo i Gemma Torras, respectivament, el Govern ha desitjat “molta sort” a la delegació catalana animant-la a obtenir un bon resultat. Carles Macian ha destacat que el treball de les seleccions nacionals catalanes ajuden el Govern a “col·locar el nom de Catalunya al món” i contribueixen a “millorar el nivell esportiu” del país.

El director del Consell Català de l’Esport també ha felicitat la Federació Catalana per la tasca realitzada en afavorir el creixement del futbol sala a Catalunya. Per la seva banda, el seleccionador Juan Antonio Fernández ha agraït el suport de la Secretaria General de l’Esport i ha afirmat que el seu equip treballarà al màxim per acabar entre els cinc primers i obtenir una plaça per jugar el Mundial de Colòmbia del 2011. Finalment, el jugador Josep Maria Vila, capità del Futsal Llivia, ha admès que afronten la competició “amb la màxima il·lusió i humiltat per dignificar Catalunya i el futbol sala català” a nivell internacional.

Catalunya participarà en l’Europeu al costat d’onze seleccions més del continent: Bulgària, Abkhazia, Rússia, República Txeca, Polònia, Kyrgyzstan, Bielorússia, Ossètia del Sud, França, Bèlgica i Finlàndia. La selecció nacional catalana debutarà dimarts 4 de maig contra Ossètia del Sud (12.30h, hora local), el primer rival del seu potent grup, i el dia següent s’enfrontarà a Bielorússia (16.30h). Els quarts de final es disputaran dijous 6, les semifinals es jugaran divendres i la final tindrà lloc dissabte 8.

Els jugadors convocats pel seleccionador català són els porters Dani Asensi (CFS La Garriga), Edu Prat (Espardenya Masquefa) i Pere Cortacans (Conforsa Ripoll) i els jugadors de pista Eric Requena, Edu Velilla i Sergi Castro (CFS La Garriga), Jordi Torra, Rafa García, Francis García i Angel Durán (Espardenya Masquefa), Gabri Fargas (Conforsa Ripoll), Marc Paredes (FS Cardedeu) i Ivan Mateos i Josep Maria Vila (Futsal Llivia).
Molta sort!