22.04.10

Llibres per Sant Jordi

La Plataforma us recomana alguns llibres per regalar aquest Sant Jordi. El primer “Catalunya contra Espanya. El partit interminable” del periodista Lluís Simon reflexa a la perfecció les traves que ens posa sistemàticament el govern central i les federacions espanyoles per no tenir seleccions catalanes.

Casos com el de Fresno on ens van expulsar de la internacional mitjançant suborns i amenaces, l’expulsió, sense cap sentit, de la federació internacional de rugbi tot i ser membres fundadors o la nova redacció de la carta olímpica feta a mida per un català i impossibilitant que hi participi Catalunya són alguns dels episodis que s’expliquen amb proves i declaracions de personatges que ho van viure de primera mà.

El segon que us recomenem, “Cent anys d’estelada. Un segle d’iconografia independentista”, impulsat per Vicenç Albert Ballester i la comissió de l’Estelada recull amb imatges el naixement d’aquest símbol des de 1908 fins a l’actualitat. Recordar que la Plataforma i la Comissió Cent Anys d’Estelada van col·laborar conjuntament amb la iniciativa de coronar més de 100 cims amb la bandera independentista.