22.04.10

Feliç Sant Jordi!

El Selecciona’t d’abril amb la diada

Des de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, us desitgem un feliç Sant Jordi i us animem a celebrar-ho tenint molt present també l’oficialitat de l’esport del nostre país. Per això, aquest mes d’abril dediquem la revista Selecciona’t a Sant Jordi i ho fem de la mà de Kilian Jornet, el campió mundial de curses de muntanya i un referent de les nostres seleccions que també ens felicita: “Feliç dia de Sant Jordi i endavant amb les seleccions”. En portada, Jornet surt amb la seva rosa i a dins trobareu una extensa entrevista sobre la seva trajectòria esportiva: “Hem de lluitar per anar superant els vint esports que tenim reconeguts”, afirma Jornet el qual ha confirmat la seva assistència al circuit Mountain Running Internacional Cup “MnRIC” el proper 18 de juliol en la quarta edició de l’Olla de Núria.

A la revista d’aquest mes, també trobem un reportatge amb la Secretària General de l’Esport Anna Pruna, que creu que “la Ley de deporte encara està inspirada en l’antic règim”. D’altra banda, també us avancem les novetats previstes enguany pel Dia de les Seleccions a Tortosa del proper 29 de maig i viatgem cap a l’illa de Guernesey per conèixer una altra nació reconeguda internacionalment.

L’editorial d’aquest mes per Marc Vives es titula “Més esportistes per al nostre país” i analitza la situació actual de Catalunya tenint en compte les darreres xires demogràfiques i el nou flux migratori que estem visquent. A la contraportada, l’article “El possibilisme balear” del cap d’informatius d’Ona Mallorca Biel Cadilla, ens explica la realitat de les seleccions catalanes a les Illes Balears.

Acabem com hem començat. Per Sant Jordi també ens sumem a la lectura i us recomanem dos llibres indispensables per regalar: “Catalunya contra Espanya. El partit interminable” del periodista Lluís Simon on ens endinsem en les traves polítiques que les seleccions catalanes es troben per poder ser reconegudes. I també un segon llibre “Cent anys d’estelada. Un segle d’iconografia independentista”, impulsat per Vicenç Albert Ballester i la comissió de l’Estelada que recull amb imatges el naixement d’aquest símbol el 1908 fins a l’actualitat.

Aquest Sant Jordi reclamem ben alt: Una Nació, Una Selecció!