30.03.10

Tortosa seu del V Dia de les Seleccions Catalanes el proper 29 de maig

Els 20 esports reconeguts protagonistes principals així com la campanya Volem que Catalunya jugui el Mundial Brasil 2014!


Tortosa acollirà el proper dissabte 29 de maig la festa de les seleccions catalanes d’enguany després de la signatura aquest matí del conveni entre el president de la Plataforma, Xavier Vinyals i l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel. El Dia de les Seleccions, l’autèntica festa de l’esport català, les seves seleccions i la reivindicació de la participació de les Seleccions Catalanes en competicions internacionals, arriba per primer cop a Terres de l’Ebre convertint-se en la cinquena edició després de Vic (2006), Reus (2007), Girona (2008) i Mataró (2009).

L’activitat estrella serà l’inici de la campanya Volem que Catalunya jugui el Mundial Brasil 2014! consistent en què tothom qui ho desitgi pugui reivindicar-ho marcant gols a diferents porteries del camp de gespa artificial de Ferreries. El cartell del V Dia de les Seleccions mostra el Sant Crist de Rio amb les quatre barres. A meitats de maig està prevista l’emissió de l’espot de la campanya que s’emetrà en prime time per TV3 així com moltes altres accions com una recollida de signatures similar a la de 1999 on 521.249 persones van sonar suport a les Seleccions. La campanya tindrà vigència fins el 2014 i s’estudiarà si tots aquests suports es fan arribar formalment, en to positiu explicant la voluntat de molts catalans de veure Catalunya competir oficialment, a la FIFA.

Altres activitats potents d’enguany són el Catalunya-Suècia de futsal, el Catalunya-França de tennis taula, el Catalunya-Bèlgica de korfbal, una cursa popular d’obstacles, una arrossada popular i un concert de fi de festa amb un cartell de luxe: Els Pets, Brams i Lexu’s.

Al maig hi haurà una nova roda de premsa a Tortosa i Barcelona on detallarem amb més exactitud totes les activitats i horaris. A la foto ajuntada amb el cartell hi apareixen d’esquerre a dreta: Jordi Gaseni, representant territorial de l’Esport a Terres de l’Ebre, Jesús Auré, coordinador de Desplegament Territorial i Institucional de la Secretaria General de l’Esport, Xavier Vinyals, president de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, Ferran Bel, alcalde de Tortosa i Pere Panisello, vicepresident de la Diputació de Tarragona i Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Tortosa.

Una Nació, una Selecció!