29.03.10

L’Obra Cultural Balear, nova ”delegació” de la Plataforma a Palma

Sergi Blàzquez realitza una conferència sobre Seleccions a l’illa

L’Obra Cultural Balear, entitat fundada l’any 1962 per promoure la llengua i la cultura catalanes, va convidar a la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes a fer una xerrada a Palma i iniciar les bases de la col·laboració entre totes dues entitats per promoure les seleccions catalanes més enllà del principat.

En la reunió entre el vicepresident de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes Sergi Blàzquez i Tomeu Martí, coordinador de l’Obra Cultural Balear (OCB), i Sebastià Cerdà de la Comissió Esportiva es van tractar diferents temes: la presència d’esportistes balears a les Seleccions Catalanes, les diferents fórmules de difusió i d’adhesió de suports a les seleccions, la seva total implicació en tots els actes realitzats per la Plataforma com el proper Dia de les Seleccions a Tortosa o el suport per part de la Plataforma en els desplaçaments d’aficionats balears als partits de Catalunya de futbol i altres esports.

La primera acció conjunta a realitzar entre les dues entitats és la signatura del conveni de col·laboració on es reculliran els acords presos.

A les 20h, al mateix espai Can Alcover de Palma, Sergi Blàzquez va realitzar una xerrada d’una hora on va explicar als assistents el procés de lliure dret d’associació de les federacions catalanes a les internacionals, va presentar el vídeo-resum de l’emotiu Premi President Companys 2009 i els assistents van poder preguntar per les diferents traves que sistemàticament ens posa el govern espanyol i el CSD.

Al final de l’acte més de 10 persones es va sumar a la nova Comissió Esportiva de l’Obra Cultural Balear a la que podríem anomenar també nova ”delegació” de la Plataforma. Tot seguit Sergi Blàzquez va fer Un cafè per la llengua, al fotografiar-se amb la tassa que és el símbol d’aquesta iniciativa de defensa del català. El mateix Rafa Nadal també s’hi ha fotografiat i n’és un gran defensor per molt que ens vulguin fer creure el contrari.

Per conèixer més sobre l’Obra Cultural Balear un adrecem al seu web: http://www.ocb.cat

Una Nació, una Selecció!!!