25.03.10

Arriba el Campionat de Catalunya de Biketrial

La prova serà puntuable per configurar la selecció catalana pel Mundial d’enguany

Aquest diumenge 28 de març arriba el I Campionat de Catalunya de Biketrial. La cita tindrà lloc a Torredembarra a partir de les 9 del matí amb sortida al Port Esportiu i serà la primera prova puntuable per configurar la selecció catalana. Després del reconeixement oficial de la selecció catalana de biketrial, aquesta és la primera prova que decidirà la nostra selecció al proper mundial del 2010.

En aquest primer campionat, veurem esportistes de nivell com els campions del món Bernat Seuba i Marc Seuba, les germanes Abant, Armand Mollà, entre d’altres.

Àngel Batlle, organitzador del I Campionat de Catalunya, creu que “si la mitjana de pilots l’any passat va ser d’uns seixanta, aquest any s’incrementaran les inscripcions un 20% més”. Aquesta primera cita a Torredembarra forma part del circuit previ al mundial que pararà a tres poblacions més: 9 de maig al Vendrell, 16 de maig Castellbell i el Vilar i 20 de juny a Castellar del Vallès.

D’aquestes quatre proves en sortirà la selecció catalana configurada pel Mundial d’enguany que es divideix en dues fases. La primera es disputarà a Catalunya que pren el relleu a la Xina com a seu del Mundial 2009. En aquest cas, la població escollida serà Vilanova de Prades (Tarragona) el 24 i 25 de juliol. La segona i darrera prova del mundial serà a Itàlia el 31 de juliol i 1 d’agost. Això significarà la presència per primera vegada a la història de la selecció catalana de biketrial en una competició internacional. Batlle afirma que “el biketrial va néixer a Catalunya i era de justícia que tard o d’hora tingués presència internacional i reconeguda” i afegeix que “ha costat però finalment configurarem una selecció pròpia”.