23.03.10

Catalunya present al mundial de motos

Isaac Viñales lluirà la primera moto catalana en 125cc

L’Agència Catalana de Turisme i TCR Competició han unit forces per crear un nou equip i participar en la cilindrada de 125cc. Així doncs, l’equip de motociclisme “Catalunya Racing Team” participarà en el proper Mundial de Motociclisme que començarà el proper 11 d’abril i ho farà sota la marca Catalunya.

Aquest és un fet inèdit dins el motociclisme que situa el nom de Catalunya entre les millors marques del món, un aspecte que permetrà donar a conèixer la realitat esportiva del nostre país i el potencial propi i independent del que gaudim.

Isaac Viñales, pilot de només 16 anys, serà el representant de l’equip al Mundial. El director del seu equip, Xavier Cabezuelo, afirma que “és un noi molt competitiu, sempre vol guanyar i ho té molt clar. Es prepara cada dia per aconseguir el seu somni de guanyar el Campionat del Món”. Viñales ja acumula a les seves vitrines un campionat Pre GP 125 cc el 2008 i des del 2003 ha participat en competicions oficials.

Aquest és un bon exemple pràctic del que significa reconèixer i potenciar la marca Catalunya i els beneficis que se’n poden derivar, des del punt de vista social com esportiu. Des de la revista Selecciona’t d’aquest mes, us oferim l’article de la periodista Laia Ferrer que ens complementa aquesta informació amb la seva peculiar mirada informativa sobre el món del motor i el reconeixement que Catalunya pot i ha de tenir.

Article “A boxes”, de la periodista de TV3 Laia Ferrer:

Torna la temporada més apassionant de la F1 amb quatre campions del món i 3 pilots espanyols, dos dels quals catalans. Què farà Alonso amb el Ferrari? Michael Schumacher serà capaç d’assolir el vuitè títol mundial o ja és massa gran? Hamilton i Button seran rivals o es tiraran els plats pel cap? I quin serà el paper del Pere Martínez de la Rosa i el Jaume Alguersuari? donaran la sorpresa? Espero que ens feu confiança i ho seguiu des de TV3 on intentarem explicar-vos tots els detalls. Enguany tenim moltes novetats com, per exemple, el primer equip espanyol de la història de la F1: l’Hispania Racing Team (HRT). No us faria il·lusió veure també un Catalonia Team (CT), competint l’un contra l’altre? Doncs posats a somiar us diré que és possible. Fins i tot que sonessin els Segadors si guanyés un pilot català. I és que el món de la F1 està controlat per un sol senyor, el Bernie Eccleston. Ell té la clau de tot i decideix quins equips formen part d’aquest gran espectacle regulat per la Federació Internacional d’Automobilisme (FIA).

Quan parlem dels equips del mundial, no parlem de seleccions, sinó de marques privades de cotxes com Ferrari o Mercedes o de begudes energètiques com és el cas de Red Bull. Les grans multinacionals truquen a la porta del Sr. Eccleston i ell decideix integrar-les o no depenent del capital i la seva normativa. I si la marca vol que sonin els Segadors quan el seu pilot català guanya, es fa bona la frase de ‘’qui paga mana’’. Ja fa molt temps que no veiem pilots catalans amb senyeres ni escoltem l’himne nacional de Catalunya als podis. El motiu és obvi: les grans marques es troben a Madrid i els seus interessos majoritàriament a la resta d’Espanya.

A Bahrein però Jaume Alguersuari ha decidit novament portar la bandera catalana a la seva granota tot i ser conscient de les moltes crítiques que li comportarà. No és estrany el que va dir el Jaume al Selecciona’t de l’octubre ‘’Quan perdo sóc per molts el pilot català i quan guanyo el pilot espanyol’’. Però amb gestos com aquest demostra l’estima que té al país que l’ha vist nèixer i crèixer com a pilot, per sobre de les crítiques que pugui rebre. Des de l’època de l’Àlex Crivillé, en motociclisme, no recordo veure onejar la senyera ni sentir els Segadors com va succeir a Montmeló davant la presència del rei d’Espanya.

Tornant al somni del Catalonia Team (CT) us imagineu la imatge que tindria Catalunya al món si competís: l’espectacle de la Fórmula 1 el miren més de 600 milions d’espectadors a l’any, gairebé el 80% de l’audiència global de l’esport. Com també seria impactant ser a un Mundial de futbol on fins a 150 milions d’espectadors es planten davant la tele. L’esport és evident que travessa fronteres i que Catalunya n’obtindria molts avantatges. I és que tenim esportistes del màxim nivell, una afició amb ganes d’animar-los i només cal anar dissenyant bones estratègies. Si en 20 esports, els que estem reconeguts actualment, ho hem aconseguit, per què amb la resta no?

De moment som a boxes però no dubto que algun dia l’acabarem portant!

Laia Ferrer, periodista TV3