11.03.10

“Per jugar amb Espanya ens quedem a casa”


ALBERT GUARRO i GASSOL

Jugador de la selecció catalana d’icestock
10/03/10
icestock-lesportista-de-la-setmana200x300
ALBERT GUARRO i GASSOL

Jugador de la selecció catalana d’icestock
10/03/10
Nascut a Igualada el 16 de maig del 1976
Ocupació laboral: Enginyer elèctric


Amb un esport que porta per bandera la paraula gel, qui el practica ha de ser un enamorat de l’hivern. Aquet és el cas de l’Albert Guarro, jugador de la selecció catalana d’icestock que ens explica com aquet esport olímpic s’ha fet un lloc a nivell internacional i Catalunya gaudeix del reconeixement després de persistir molt. El proper repte? El Campionat Europeu d’enguany. 

En primer lloc, ens pots explicar el significat de la paraula “icestock”?

És una paraula alemanya i significa pedra i gel. Normalment ho trobem escrit en anglès tot i que és un esport originari de la part germànica dels Alps. Ara mateix és un esport centenari i va començar jugant-se amb pedres amb mànec de fusta fins a l’actualitat que són com una mena de bitlles.

Com vas conèixer aquet esport?

A través d’en Jordi Carrés que va ser l’encarregat de buscar esports que no tinguessin federacions espanyoles i que estiguessin reconeguts internacionalment. A ell li va atraure l’atenció i ens va animar a lluitar fins aconseguir el reconeixement oficial. Va ser difícil per les adversitats però vem decidir fer “caixa o faixa” i finalment ens van acceptar. Al principi ens volien fer desfilar amb la bandera espanyola però ens vem oposar i finalment van cedir.

Si haguessis d’explicar en què consisteix l’icestock, com el definiries?

És com jugar a bowling sobre gel però no consisteix en tombar bitlles sinó en deixar els icestocks el màxim a prop de l’anella.

En aquest mes de març gèlid que estem passant, de ben segur és un bon moment per practicar-lo…

Sí, nosaltres sempre anem a Puigcerdà a jugar i si arribem a saber aquet temps organitzem un campionat per tota Catalunya. Acostumem a jugar sobre asfalt o sobre pista perquè no som un país calorós. El més ideal és jugar sobre gel que és la base de l’icestock. Per no relliscar ens posem un calçat especial recobert d’un plàstic i tenim una base de fusta que ens permet recolzar el peu quan llancem, que és un moment on fem molta força.

Practicant aquet esport, se’t podria definir com un apassionat de l’hivern?

Sí, jo prefereixo el fred que la calor. Si fa fred et poses roba i ja està però la calor no hi ha qui l’arregli si no és que estàs a casa amb l’aire condicionat que et refresca.

El cúrling s’ha fet un lloc en la caverna mediàtica darrerament, què pot tenir l’icestock que pugui atraure l’atenció del públic?

És una cosa que ens ha estranyat perquè hem vist el cúrling per televisió per contra de l’icestock que és un esport més espectacular per la força que requereix llançar. M’estranya perquè la inversió econòmica per participar a l’icestock és més accessible que la del cúrling i per tant per aquesta via crec que es podria popularitzar i fer-lo més accessible a tothom.

De cara als Jocs Olímpics del 2022, us heu marcat alguna fita?

Ho hem parlat i estem a l’expectativa de veure com evoluciona i quina candidatura acaba guanyant. Ara mateix, l’icestock és un esport olímpic reconegut però no està escollit com a tal per entrar en uns jocs. Hem de lluitar perquè entri i representar Catalunya que és el nostre objectiu. Per jugar amb Espanya ens quedem a casa.

Amb la selecció catalana, quin és el millor record que guardes?

El primer entrenament que vem anar a fer als Alps alemanys perquè va ser la nostra primera sortida i vem anar a buscar un entrenador alemany. És un lloc paradisíac. El segon record és el campionat d’Europa de fa un parell d’anys quan tot l’equip ens vem negar a jugar amb la bandera espanyola i l’organització va haver de canviar-la.

Quin és el calendari més immediat de la selecció catalana d’icestock?

Aquest any tornem a anar al Campionat d’Europa. S’ha parlat de disputar-lo a la República Txeca però tampoc es descarta acabar jugant a Alemanya. Pel que fa als resultats som modestos, venim de fer un tercer i cinquè lloc a Dinamarca però a nivell europeu creiem que podem quedar entre el 10 i el 15, de les 25 seleccions totals. Quedar per la meitat de la classificació ja seria una satisfacció.

TEST

El teu racó preferit de Catalunya
Montserrat
Futbol per televisió o des del camp?
Des del camp
Un color
Blau
Un número
El set
Una cançó catalana
“La presó del Rei de França” de la Companyia Elèctrica Dharma
Què portes sempre a la teva bossa?
El mòbil i peles
Ets català o catalanista?
Català
Un referent esportiu
Pedro de la Rosa
Una data per recordar…
El 23 d’abril, la Diada de Sant Jordi és un dia bonic i diferent
El teu equip
El Barça