08.03.10

”És com si un és independentista i li ve una empresa de Madrid”, argumenta per anar amb Espanya.

El Xavi Hernàndez més català!

Xavi Hernández ha declarat que s’implicaria per la independència si Terrassa celebrés una consulta popular: “Per què no? Però m’ho hauria de pensar molt perquè sé el que s’hi arriba a barrejar, perquè ho he patit i no m’agrada“. El centrecampista del FC Barcelona s’ha mostrat més sincer que mai en una entrevista que publica el diari AVUI. Des de la seva posició d’esportista d’elit i català ha explicat el compromís mediàtic que això li suposa pero sentencia que actuarà d’acord amb les seves idees “quan hi hagi una llei que impliqui això o allò“.

Deixant de banda la política, en el terreny esportiu, Xavi també és contundent: “L’objectiu d’anar amb la selecció espanyola és guanyar un Mundial“, més enllà del que per molts significa representar la roja i afegeix: “És com si un és independentista i li ve una empresa de Madrid o La Corunya i hi va perquè és un professional“.

En aquesta entrevista, el terrassenc també lloa la feina de l’actual seleccionador català de futbol Johan Cruyff i l’empremta que aquet ha deixat en el Barça fins el dia d’avui: “Hi havia gent de talent, com Carrasco o Calderé, però no teníem un patró clar, anàvem per Europa a veure què passava. I el fet de ser com som els catalans, de tenir certa por, no ser gaire optimistes, no ens ajudava. I va arribar Cruyff i va canviar tot“. Aquet canvi de mentalitat subratlla que Guardiola l’ha heretat de l’holandès: “És un número 1. Ja comunicava quan era futbolista, ho volia tenir tot calculat. És una persona que sap transmetre”.

Amb les idees clares i amb la convicció del talent dels esportistes catalans, el Pilota de Bronze i tercer millor jugador de l’any segons la FIFA, no amaga els seus sentiments envers Catalunya i la seva selecció.

Per llegir l’entrevista íntegrament, cliqueu el següent enllaç:

http://www.avui.cat/cat/notices/2010/01/_cinc_champions_i_vuit_lligues_aixo_seria_historic_83050.php