01.03.10

El sí torna a guanyar en la tercera consulta per la independència

La Plataforma Proseleccions col·laborarà en les properes consultes del 25A i 20J

Amb un 93,5 dels vots favorables a la independència i un 25% de participació, la tercera consulta manté viu l’esperit de la sobirania catalana i aporta noves dades positives. Una d’elles, l’èxit a comarques com el Baix Llobregat amb una participació similar a la mitjana i amb el sí del 90% dels votants.

Així doncs, trobem que Molins de Rei, la segona població més gran de Catalunya on ahir se celebrava la consulta amb un alt percentatge d’immigració i on la llengua majoritària és la castellana, va obtenir una participació del 21,1% amb un 89% del sí. Aquestes xifres trenquen els tòpics que s’havien establert prèviament.

Una altra dada significativa és l’increment de la participació dels votants favorables al no, un 4,9% en total, fet que des de la Coordinadora s’ha valorat positivament ja que “dóna normalitat a la consulta i la consolida com un instrument per valorar l’opinió”. La celebració de la consulta d’aquet diumenge a una vuitantena de municipis, ja porta a fixar noves dates en el nostre calendari. Serà el proper 25 d’abril amb ciutats com Girona, Lleida i Manresa com a destacades i la del 20 de juny a Cornellà i Sant Boi de Llobregat.

La Plataforma Proseleccions també va col·laborar en la consulta d’ahir diumenge i el vicepresident Sergi Blàzquez valora satisfactòriament la taula rodona oferta a Cubelles dissabte passat: “Com a Plataforma vem parlar de les seleccions catalanes i la relació d’aquestes amb el dret a decidir tant dels esportistes com de la ciutadania”, i afegeix que “el públic assistent va mostrar el seu interès pels processos de reconeixement oficial de les seleccions catalanes i què implica tenir-ne, aspectes que encara són en part desconeguts per part de la ciutadania”. Amb l’objectiu de difondre el missatge de què significaria per Catalunya tenir seleccions esportives pròpies, a banda de les 20 actuals, la Plataforma Proseleccions seguirà oferint xerrades prèvies a les consultes del 25 d’abril i el 20 de juny. Properament concretarem la data i les localitats on s’oferiran. Podreu trobar més informació a l’Agenda de les seleccions.