25.02.10

La Federació Catalana de Tennis de Taula compleix 75 anys

La Plataforma Proseleccions felicita l’entitat i la seva junta

La Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes vol felicitar a la Federació Catalana de Tennis de Taula pel seu 75è aniversari. El febrer de 1935, Ramon Farran, Antoni Rosell i Antoni Codina van decidir crear la primera junta d’un esport que des de sempre s’ha practicat entre la ciutadania però que no tenia una institució oficial com a tal.

Des d’aleshores, la federació ha patit diverses transformacions començant pel seu nom: des de Federació Catalana de Ping Pong passant per la seva castellanització després de la guerra civil (1939) Federació Catalana de Tenis de Mesa, fins l’actual denominació datada del 1962.

En motiu de l’aniversari, s’estan preparant diferents actes de celebració al llarg del 2010, entre els quals trobem un Open Internacional per a Joves o el Torneig Internacional Ciutat de Barcelona. D’altra banda, també s’està treballant en una medalla commemorativa dissenyada per Domènech i Sánchez i un llibre escrit per Josep Maria Yxart que repassarà aquests 75 anys d’història. Una història que arriba en l’actualitat amb la intenció de consolidar el tennis de taula a Catalunya en nombre de federats i potenciar i col·laborar amb les seleccions catalanes.