19.02.10

Lluís Simon presenta el seu llibre “Catalunya contra Espanya. El partit interminable”

Amb un fons més polític que esportiu, el periodista català documenta les traves que patim les seleccions catalanes

El periodista i director adjunt d’El 9 Esportiu Lluís Simon va presentar ahir a la llibreria Catalònia el seu primer llibre que recull la informació i fets sabuts sobre el complot que des d’Espanya es fa a Catalunya i les seleccions catalanes. I ho va fer acompanyat de Pep Riera, director d’El 9 i de la col·lecció Fora de Joc de l’editorial Cossetània; en un acte presentat pel periodista i membre de la junta directiva de la Plataforma Xavi Torres.

Amb el títol “Catalunya contra Espanya. El partit interminable”, el llibre està estructurat com una novel·la amb intriga, suspens i acció on es deixa obert el desenllaç final. El seu autor, Lluís Simon, conclou que “la tendència de les federacions internacionals és anar canviant els estatuts perquè els nous membres pertanyin a estats reconeguts i això sumat a l’aspecte econòmic són els problemes afegits que pateixen les federacions catalanes davant el govern espanyol”.

Dos aspectes molt remarcats i lligats més a l’àmbit polític que esportiu. D’altra banda, Simon relaciona el final de la carrera política de Pasqual Maragall amb el posicionament que aquet va optar amb dos moments rellevants de les seleccions catalanes: “La fotografia de Macau amb la selecció catalana campiona del món d’hoquei al costat d’una estelada i, posteriorment, els incidents en el partit de futbol entre Catalunya i Euskadi li van acabar passant factura”.

Un llibre que recull la història de les nostres seleccions i els intents constants de les polítiques del govern espanyol a la bona progressió de Catalunya en l’àmbit esportiu. No obstant, hem de recordar que en l’actualitat tenim vint seleccions reconegudes i cada cop més, el nostre reconeixement esportiu va a l’alça. La Plataforma segueix treballant dia a dia per assolir l’oficialitat de tots els esports i com va dir el Xavi Torres ”tant de bo no haguéssim d’existir”; senyal que ja les tindríem.