18.02.10

“Catalalunya i la nostra selecció ens mereixem estar reconeguts”

Entrevista al jugador de la selecció catalana de rugbi, Marc Puigbert

Hagués estat estrany si el Marc Puigbert no hagués acabat jugant a rugbi. El jove jugador de la selecció catalana de rugbi, prové d’una família lligada de sempre a la Santboina, el club més antic del país. Nascut ara fa 19 anys, el partit contra Suècia d’aquet passat diumenge, va ser el seu debut amb Catalunya.

Has jugat amb la selecció espanyola en quatre ocasions, però suposo que ha estat diferent jugar pel teu país, Catalunya…
Sí, ha estat una experiència molt enriquidora. No hem tingut gaire temps per preparar el partit i només vam realitzar tres sessions d’entrenament. Però jugar amb la nostra selecció, ha estat un plus d’il·lusió i el partit ha estat molt especial.

I el resultat, tot i la derrota ha estat satisfactori…
Sí, vam marxar amb la sensació que podriem haver guanyat Suècia, una selecció madura, experta i que a diferència de nosaltres juga a nivell internacional.

Quins aspectes tècnics creus que heu de millorar?
Bàsicament unificar les ideologies tant en l’atac com en la defensa. No tots ens coneixem encara entre nosaltres i procedim de diferents clubs que tenen diferents maneres de jugar. Tot i això, s’estant establint uns objectius comuns i ens estem marcant coses senzilles i molt bàsiques d’estratègia.

Tant la teva mare com el teu pare han jugat a rugbi amb la Santboiana. De ben segur que t’ha marcat…
Sí, de fet ells es van conèixer al club. I sobretot per part de la família de la meva mare, sempre han estat arrelats al rugbi. El meu avi, els meus tiets, tots han passat per un equip de rugbi tard o d’hora.

I com creus que acabarà la resolució de la sentència que es dictarà a París properament?
Catalalunya i la nostra selecció ens mereixem estar reconeguts i més tenint en compte que som un dels membres fundadors. Tots esperem que es resolgui a favor de la Federació Catalana i que pugui competir oficialment. Això és un compromís dels jugadors, directius i de tota la gent que recolza l’esport català. Però l’última decisió no la tenim nosaltres, ho veig possible però no del tot clar perquè històricament sempre veiem que ens costa aconseguir aquestes decisions que no ens acaben afavorint.

Amb la selecció catalana i el teu equip, la Santboiana, d’on treus el temps per combinar-ho amb la teva carrera de medicina?

Aquet és el segon any de carrera i a vegades sí que m’he saltat algun entrenament però sempre he intentat planificar-me bé el temps. Espero estar lligat sempre d’alguna manera al rugbi i l’esport en general com per exemple especialitzar-me en traumatologia. El rugbi és l’esport que m’agrada i estimo.