15.02.10

Catalunya reclama competir oficialment davant Suècia!

Ajustada derrota 17 a 21 al Baldiri Aleu de Sant Boi

La selecció catalana de rugbi té ganes de competir oficialment com ha demostrat a l’Estadi Baldiri Aleu de Sant Boi on 1.000 persones s’han donat cita per reclamar el dret de la Federació Catalana de Rugbi de ser reconeguda per la Federació Internacional de Rugbi com a membre fundadora l’any 1934. La Federació Catalana de Rugbi considera que mai no ha estat expulsada de la internacional i per tant va recórrer al Tribunal d’Apel·lació de París (Court d’Appel) que cap al juliol resoldrà a favor o en contra de l’admissió.

Tot i que la Federació Espanyola de Rugbi intenta evitar que Catalunya pugui jugar qualsevol partit contra seleccions membres de la Internacional, aquest diumenge no ho ha pogut aconseguir. La selecció catalana ha perdut 17 a 21 contra la sueca en un duel on Catalunya ha anat de menys a més.

El 0 a 18 inicial ha sorprès tothom però ràpidament les coses s’han anat normalitzant fins al 12 a 18 amb el que s’ha arribat al descans. Al minut 65 de la repressa Catalunya s’ha situat a 1 sol punt (17-18) però un cop de càstig transformat pels suecs ha tancat el marcador amb el 17 a 21 final.

Els jugadors catalans han lluït el logotip de la Plataforma als pantalons i es pancartes reclamant Una nació-Una selecció han donat color a la grada. A la llotja hi han assistit diferents representants com el director del Consell Català de l’Esport, Sr.Carles Macian, el vicepresident de la Plataforma, Sr.Sergi Blàzquez o el president de la Federació Catalana de Futbol, Sr. Jordi Casals. El partit va ser retransmès pel Canal 33.

Catalunya: 17

1-Josep Raya, 2-Omar Miniño, 3-Marc González, 4-Pol Massoni, 5- Ignacio Gaminde, 6-Ivan Gurriere, 7-Andrés Rangel, 8-Sergi Guerrero, 9- Marc Puigvert, 10- Àlex Benet, 11-Cristian Martín, 12-Sebastià Fernández, 13-Sergi Aubanell, 14-Jordi Sánchez, 15-Geoffroy Lourdou, 16- Leo Paredes, 17-Òscar Farreras, 18-Gerard Blasco, 19-Àlex Palomo, 20-David Porto, 21-Victor Linares, 22-Pau Puigdollers, 23-Ignasi Baqué.

Marques:
Marc Puigvert min 32, Sergi Aubanell min 39, Sergi Guerrero min 65. Total: 5+5+5= 15 punts
Transformació: Sergi Aubanell. Total: 2 punts

Suècia: 21

1-Mattias Thorhard, 2-Jan Olof Johansson, 3-Magnus MacDonald, 4-Ivar Bengtsson, 5-Rikard Ornberg, 6-Linus Hector, 7-Andrew Daish, 8-Hannes Ericsson, 9-Lee Sandberg, 10-Tim Johansson, 11-Thoms Ardvisson, 12-Alex Taylor, 13-Paul Sullivan, 14-Tobias Borg, 15- Ian Gowland, 16- Rikard Johansson, 17-Erik Trogen, 18-Eirik Lundquist, 19-Stefan Obradovic, 20-Jim Wetterstrom, 21-Daniel Nissala, 22-Lucas Piacentini.

Marques:
Tim Johansson, Tobias Borg, Ian Gowland. Total: 5+5+5= 15 punts
Cop de càstig: Tim Johansson, Alex Taylor= 3+3= 6

Galeria d’imatges del partit (cortesia d’Ernesto Aradilla i Jordi Montraveta)

Fotografia cortesia d’Ernesto Aradilla