09.02.10

La selecció sub’19 s’imposa a Flandes en l’Interland de korfbal

Conclusions positives tot i la derrota de la sub-14 i sub-16

Intens cap de setmana de korfbal en el Campionat Interland celebrat a Terrassa i Badalona. Catalunya tenia com a rival la selecció de Flandes que no va posar les coses fàcils als nostres jugadors.

En el seu debut, la selecció cadet sub’14 va fer un bon paper tot i les dues derrotes encaixades (5-9 i 3-5). En el darrer partit, la diferència de dos punts reflexa la bona progressió de la selecció davant un rival tan potent com són els belgues. A més, mentre que aquí el korfbal és conegut pels més menuts a partir de la secundària, a Bèlgica des dels sis anys ja s’inculca aquet esport a les escoles.

Pel que fa a la selecció sub’16, també va encaixar dues derrotes (4-14 i 10-13) però va ser un test molt interessant de cara a la Copa del Món que se celebrarà els propers 20 i 21 de març a Holanda. La selecció dirigida per Albert Camproví va perdre novament contra els belgues després de quedar segons en el primer intercanvi disputat el passat mes de novembre. Recordem que aleshores, la Gran Bretanya i Rússia també van participar i la selecció catalana va aconseguir desfer-se d’ambdós rivals.

On sí hem de parlar de victòria és a la selecció júnior sub’19, que disputarà el Mundial a Holanda del 3 al 5 abril, al guanyar els dos partits (12-7 i 11-10). Albert Vidanya, Director General de la Federació Catalana de Korfbal, valora “molt positivament els dos intercanvis fets el novembre i ara perquè estableixen uns vincles de relació amb les altres seleccions, en aquet cas la de Flandes” i afegeix que “aquest torneig ha estat l’últim test per acabar de configurar les nostres seleccions de cara a la Copa del Món”.

A continuació us detallem la relació de resultats d’aquet cap de setmana:

Dissabte 6 de febrer, Pavelló Sant Llorenç de Terrassa:

SUB’14 – Catalunya 5-9 Flandes
SUB’16 – Catalunya 4-13 Flandes
SUB’19 – Catalunya 12-7 Flandes

Diumenge 7 de febrer– Pavelló Llefià de Badalona:

SUB’14 – Catalunya 3-5 Flandes
SUB’16 – Catalunya 10-13 Flandes
SUB’19 – Catalunya 11-10 Flandes