09.02.10

Catalunya-Suècia de rugbi, per una sentència favorable a París

Cap al juliol està prevista la resolució sobre si la FCR va ser membre fundadora

Aquest proper diumenge 14 a les 12:30h (14:45h Canal 33) Catalunya i Suècia s’enfrontaran a l’Estadi Baldiri Aleu de Sant Boi de Llobregat. El partit servirà per veure de nou a la nostra selecció després del seu últim enfrontament a casa contra l’Ulster el 2005 i per a reclamar el dret de la Federació Catalana de Rugbi de ser reconeguda com a membre fundadora de la internacional l’any 1934 conjuntament amb les federacions francesa, italiana, alemanya, txecoslovaca, i romanesa.

La Federació Catalana de Rugbi considera que mai no ha estat expulsada de la internacional i per tant va recórrer al Tribunal d’Apel·lació (Court d’Appel) després que el Tribunal de Primera Instància de París fallés el passat 16 de desembre de 2008 en contra de l’admissió, argumentant que la catalana és una entitat diferent a la que va fundar la internacional.

La Federació Catalana de Rubgi es basa en dos motius per apel·lar la decisió del Tribunal:

1) La normativa amb la que es basen els estatuts de la Federació Internacional de Rugbi (FIRA-AER) són només els de la llei francesa i cap més altre. Una llei que diu clarament que per expulsar algun membre s’ha de seguir un procediment concret que en el cas català no s’ha produït mai. I això encara té més força tenint en compte que el Tribunal de Primera Instància de París va dir en l’última sentència que no li quedava clar si l’expulsió va ser conseqüència d’una llei espanyola de l’any 1941.

2) La normativa espanyola, una llei franquista, viola els drets humans. i per tant una sentència no es pot emparar amb actes no democràtics.

La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes ha estat al costat de la Federació Catalana de Rugbi durant tot el procés judicial i també col·labora en l’organització i difusió del partit Catalunya-Suècia. En aquest enfrontament, els jugadors lluiran el logo de les Seleccions Catalanes a l’equipació i hi haurà pancartes d'”Una Nació, una Selecció” al camp reclamant l’oficialitat.

web de la FCR