02.02.10

Les federacions reclamen una conselleria d’esports

El nou òrgan de govern donaria més projecció a les seleccions catalanes

La Plataforma Proseleccions veu encertada la proposta de crear una conselleria d’esports al govern de la Generalitat, òrgan fins ara no existent. Actualment, la Secretaria General de l’Esport forma part del Departament de Vicepresidència encapçalat per Josep-Lluís Carod-Rovira. El canvi, significaria disposar d’un conseller d’esports que intervindria directament en les reunions de govern per reivindicar les exigències de les federacions catalanes i les seves perspectives en l’àmbit internacional.

Els presidents de les federacions signaran una carta conjunta que es lliurarà al govern català en què es demana precisament això, que el govern faci un pas endavant i comenci els passos perquè els esports tinguin la seva pròpia conselleria. Fins i tot l’Estatut precisa que la Generalitat té competències exclusives sobre l’àmbit de l’esport, un fet que encara reforça més la teoria que caldria una conselleria d’esports.