12.01.10

“La clau de l’èxit és sentir els colors de Catalunya i deixar-se la pell”


LAIA VIDAL BARCELÓ
Capitana de la Selecció de futsal
12/01/10
 futsal-laia-vidal200

LAIA VIDAL BARCELÓ
Capitana de la Selecció de futsal
12/01/10

Vandellòs (Tarragona)
Nascuda el 20 de març del 1987
Estudis: Inef i Empresarials

Amb només 22 anys, Laia Vidal lidera la selecció femenina de futsal i ha estat una de les poques jugadores que també va disputar el Mundial de Reus 2008. Aquesta jove capitana ja acumula a les seves vitrines un or mundial i un bronze en l’Europeu de Polònia celebrat el passat mes de desembre. Des de ben petita practica el futbol sala i una cosa té clara: la seva prioritat és la seva terra, Vandellòs. De moment però, acaba els seus estudis d’empresarials i Inef a Lleida.

Des de ben petita vas decidir jugar a futbol sala, un esport diferent al que practiquen la majoria de les nenes…

Sí, la veritat és que quan vaig començar als sis anys amb el Vandellòs, era l’única nena de l’equip. Això tenia un avantatge, que et tractaven molt bé però també trobava a faltar les meves amigues i a vegades m’avorria. A l’arribar a la categoria infantil, als deu anys, vaig haver d’abandonar l’equip i buscar-me la vida i finalment vaig trobar un equip de noies que també tenien interès pel futbol sala.

D’on surt la passió pel futbol sala?

A Vandellòs es practica molt aquest esport però en general el meu pare sempre m’ha inculcat la passió per l’esport i de fet he practicat molts altres anteriorment com el bàdminton, el pàdel, la natació, el tennis taula o l’handbol.

A les terres del Camp de Tarragona, podem dir que el futbol sala és una activitat més juntament amb els castellers?

Sí, hi ha molta tradició i cada vegada més. De nois destaca el Salou i en noies em quedaria amb el Despertaferro de Reus, un club molt catalanista on també he jugat i em sento plenament indetificada.

Després d’una trajectòria com aquesta, jugar amb la selecció catalana absoluta ha estat la culminació de tot l’esforç?

Sí, vaig disputar el Mundial de Reus 2008 que vem guanyar i ara l’Europeu de Polònia, dues cites que sempre recordaré. D’aquesta darrera m’agradaria destacar el gran esforç de tota la selecció ja que era completament nova i vem saber encaixar molt bé. La clau de l’èxit ha estat sentir els colors de Catalunya i deixar-se la pell a la pista per donar una bona imatge tal com ho hem fet.

Precisament a Polònia heu quedat en un meritori tercer lloc. Així doncs, la valoració final és positiva?

Bé, ho hem donat tot, però estem una mica decebudes perquè la sort i els resultats no han acompanyat massa en els moments decisius. El que ens va afectar més va ser el 2 a 0 contra les russes que van saber aprofitar les jugades d’estratègia i es van trobar amb gols que mai tornaran a fer en la seva vida. Però sí, estem contentes.

En aquestes competicions inernacionals, com reben les altres seleccions que Catalunya competeixi oficialment?

Depèn de cada selecció. N’hi ha que pregunten si Catalunya està dins d’Espanya perquè els sorprèn, d’altres que els hi és indiferent i la gran majoria ens tenen bastant de respecte pel fet d’haver guanyat el darrer Mundial. La selecció italiana, per exemple, els hi sembla perfecte que Catalunya competeixi internacionalment.

I què els hi expliques?

Doncs que no som un país com a tal però som una nació amb uns trets característics bàsics molt marcats i que nosaltres ens identifiquem amb la selecció catalana.

Què en penses de les consultes populars que s’han fet a diferents municipis catalans?

Són útils i crec que s’haurien de traslladar a l’esport.

Amb el futbol sala com una de les tevés prioritats, com encares el teu futur?

Vull estar lligada sempre al món de l’esport. Ara mateix em prendré un descans per encarar el curs universitari i d’aquí uns mesos ja decidiré. Pel que fa al meu futur laboral, m’agradaria treballar en la gestió esportiva lligada a un patronat o un club com el Barça, potser és somiar truites però és una opció.

TEST:


El teu racó preferit de Catalunya
La meva terra, el sud de Catalunya
Futbol per tele o des del camp?
Des del camp
Un color
Groc
Cuba o Estats Units?
Cuba
Una cançó catalana
Segurament em quedaria amb “Que tinguem sort” de Lluís Llach
Què portes sempre a la teva bossa?
El mòbil i el moneder
Ets catalana o catalanista?
Les dues coses crec
Un referent esportiu
Pep Guardiola
Una data per recordar…
L’11 de setembre
El teu equip
El Barça