29.12.09

Catalunya d’hoquei patins perd contra Argentina (5-7)

Èxit rotund de la Festa del Patí Reno 2009

Argentina guanya a Catalunya per 5-7 en un partit que va servir de prèvia per la Copa Amèrica 2010 i on ambdues seleccions de ben segur que es tornaran a veure les cares. El nivell tècnic dels argentins ha sigut superior a la selecció de Jordi Camps que tot i anar sempre per darrere en el marcador, no s’ha rendit fins l’últim moment. Amb un públic totalment entregat, 4.500 persones han omplert el Palau Blaugrana per animar la selecció catalana d’hoquei patins.

L’encontre també ha servit per reivindicar el potencial de la nostra selecció i recolzar-la des de tots els estaments de la societat catalana. Ramon Basiana, president de la Federació Catalana de Patinatge va fer una crida per demanar més suport per a l’hoquei i va agrair la presència de les autoritats. Entre elles també es va sumar Sergi Blàzquez, vicepresident de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes que valora com a “gran espectacle esportiu” aquest encontre i afegeix que “ha estat d’un gran nivell i el millor partit que podia existir entre Catalunya i Argentina”. D’altra banda també ha ressaltat que “la Plataforma sempre ha donat suport a la Federació Catalana de Patinatge amb tot allò que dóna projecció internacional a la selecció”. També cal destacar la presència a les grades de Rafel Niubò, Secretari General de la Vicepresidència; Carles Macian, Director General de l’Esport (CCE); Josep Maldonado, ex Secetari General de l’Esport i senador; Ignasi Doñate, Director General del PIOC-Afers Exteriors, entre d’altres.

Per la seva banda, la selecció femenina ha ofert un gran espectacle tot i la derrota per 5-6 davant una selecció formada per un combinat mundial. A la primera part, Catalunya no ha aconseguit dominar el marcador i s’ha arribat al descans (1-3). A la represa de la segona part, la selecció de Josep Maria Barberà ha reaccionat i ha aixecat el marcador fins posar-se per davant gràcies a un nou gol d’Anna Casarramona. Però Leticia Corrales ha agafat les regnes del seu equip i ha acabat guanyant davant Catalunya.

Les dues seleccions catalanes han ofert un gran espectacle i han estat el plat fort d’una Festa del Patí RENO 2009, que un any més ha aplegat a grans i petits i ha apropat l’hoquei patins a tothom en una jornada carregada d’activitats. Els més menuts van poder gaudir del partit d’ambdues seleccions de franc i van fer les seves primeres voltes sobre patins de quatre rodes. Una festa nadalenca que cada any convoca més adeptes i manté viu el potencial de les nostres seleccions.

Fotografies d’Ernesto Aradilla