23.12.09

Catalunya guanya per primer cop a Argentina (4-2)

53.000 espectadors es donen cita al Camp Nou

Johan Cruyff s’estrena com a nou seleccionador amb una victòria davant d’Argentina per 4-2. Sergio García a la primera part i Bojan, Sergio González i Moisés Hurtado a la segona, han estat els autors dels quatre gols de Catalunya. Mentre que l’albiceleste només han marcat Pastore i Di María. Aquesta ha estat la primera victòria dels catalans davant dels argentins després de perdre 0-3 (desembre del 2004) i 0-1 (maig del 2008).

La selecció catalana ha comptat amb un onze inicial de luxe: Valdés, Bruno, Oleguer, Puyol, Capdevila, Piqué, Xavi, Busquets, Verdú, Bojan i Sergio García. El que més ha sorprès ha estat la defensa amb Gerard Piqué en el pivot. El Camp Nou s’ha omplert de senyeres catalanes i ha estat un cop més una festa del futbol català que ha comptat amb 53.000 espectadors.

El resultat i la bona imatge donada ha estat lloada per tots els mitjans de comunicació que ja han posat un sobrenom a la nostra selecció: “Dreamteam.cat” i els diaris madrilenys també es rendeixen a ella. Podem llegir al diari Marca el titular “Catalunya le saca los colores a Argentina” o el diari As “La Cataluña de Cruyff le saca los colores a la Argentina de Maradona”.

Pel que fa a la selecció Argentina cal destacar la presència entre el públic de Maradona, per la sanció que la FIFA li va imposar durant dos mesos, i la baixa de Leo Messi per lesió.

Cal felicitar als jugadors per l’esforç fet, el seleccionador Johan Cruyff i tot l’equip tècnic i el públic que ha fet “tremolar l’estadi”.

Les millors imatges del partit – fotografies d’Ernesto Aradilla
La valoració de la Plataforma