22.12.09

El 9 Esportiu enquesta els polítics sobre les seleccions catalanes

Acord amb el nou relleu de Cruyff com a seleccionador català de futbol

El 9 Esportiu ha publicat una enquesta als diferents partits polítics catalans coincidint amb el nomenament de Cruyff com a seleccionador català de futbol. Les preguntes formulades han estat quatre: Pot donar Cruyff una nova dimensió a la selecció catalana? Què li sembla que la condició perquè la federació espanyola deixi jugar Catalunya en data FIFA sigui treure la paraula nació del torneig? Creu que la selecció catalana hauria d’estar reconeguda oficialment? Creu que s’ha avançat, s’ha estancat o s’ha fet un pas enrere en el camí cap al reconeixement oficial de la selecció?

En base a aquestes quatre preguntes, la que ha creat més consens ha estat l’elecció de Johan com a seleccionador català. Des de Ciutadans, el seu president Albert Rivera destaca que l’holandès “pot aportar un joc millor i un futbol amb idees més ofensives” i l’aprovació dels altres diputats ha estat contundent. Les discrepàncies surten amb el posicionament que la federació espanyola ha adoptat amb el Torneig de les Nacions que malauradament encara no s’ha disputat. La diputada del PSC al Congrés, Maria Lluïsa Lizarraga, afirma que “s’ha d’entendre la posició de la federació espanyola perquè hi ha una part de la societat catalana que encara no demana l’oficialitat de les seleccions”. Mentre que amb el camí del reconeixement, el senador de CiU Josep Maldonado subratlla que “Catalunya té els mateixos drets que qualsevol altra selecció”. El president del Parlament Ernest Benach (ERC) destaca que “en sis anys s’ha avançat força i s’ha aconseguit l’oficialitat de 20 seleccions però no n’hi ha prou”. La portaveu d’ICV Laia Ortiz també felicita la tasca dels deu darrers anys i el “gran avenç fet pel reconeixement de les seleccions”.

Aquesta enquesta representa la majoria del Parlament de Catalunya (CiU, ERC, ICV, PSC i Ciutadans) excepte el PP  que no ha donat resposta. Per llegar l’article sencer: http://www.elpunt.cat/noticia/article/8-esports/52-futbol-catala/118321-cruyff-posa-dacord-els-politics.html