15.12.09

Els precedents

Catalunya s’ha enfrontat anteriorment a Argetina en dues ocasions.

CATALUNYA 0-3 ARGENTINA, 29 de desembre del 2004

La primera va ser el desembre del 2004 amb derrota catalana (3-0). Argetina va dominar des del principi amb dos gols  d’Scaloni i “Maxi” i posteriorment amb el tercer de Galletti ja avançada la segona part. La selecció entrenada per l’aleshores seleccionador català Pichi Alonso va anar a remolc de l’albiceleste però Catalunya va respondre amb accions clares com les de Sergi Garcia i una rematada de cap de Damià, que Leo Franco va parar malauradament. El Camp Nou estava ple, amb 65.320 aficionats que van vibrar amb la nostra selecció.

Aquesta va ser l’aliniació de les dues seleccions:

Catalunya: Víctor Valdés (Jose Miguel Morales, min.64); Curro Torres, Lopo (Morales, min.64), Oleguer (Gerard Piqué, min.72), David García (Capdevila, min.46); Quique Alvarez, Damiá (Jonathan, min.69), Sergio González, Oscar Serrano (Jofre, min.46); Corominas i Sergi García.  

Argentina: Leo Franco; Placente, Milito, Burdisso, Cufre (Coloccini, min.46); Ibagaza (Barrientos, min.82), Duscher (Ponzio, min.76), Solari (Maxi Rodríguez, min.46), Scaloni (Clemente Rodríguez, min.76); Diego Milito (Cavenaghi, min.46) i Galletti.  

CATALUNYA 0-1 ARGENTINA, 24 de maig de 2008

Després de mesos de negociació, Catalunya va aconseguir disputar el segon partit contra l’Argentina després que Espanya hagués boicotejat el 2007 el partit entre Catalunya i els Estats Units.

En aquest partit, la selecció  argentina es va imposar per la mínima a la del seleccionador català Pere Gratacòs. El gol va arribar poc abans de la mitja hora de joc de la segona meitat, obra de Lavezzi. Per la seva banda, Catalunya ho va intentar en diverses ocasions, amb jugades de Joan Verdú, Jonathan Soriano i Òscar Serrano, però la falta d’encert als últims metres i les bones accions del porter Ustari van evitar el gol.

En les hores prèvies del partit, les rodalies del Camp Nou van ser una festa. Milers de seguidors catalans i argentins, 42.380 espectadors, es van aplegar en la denominada Festa del Futbol i van omplir l’ambient de color i càntics.

Aquesta va ser l’alineació de les dues seleccions:

Catalunya: Valdés (Morales, min.46); Bruno Saltor, Belenguer (Carlos García, min.46), Lopo, David García (Chica, min.46), Sergio González, Gerard (Ángel, min.62), Piqué (Verdú, min.46), Luis García (Cristian, min.62), Serrano y Jonathan Soriano (Santi Triguero, min.74).

Argentina: Ustari; Zabaleta, Fazio, Insúa, Anzaldi, Gago, Banega, Messi (Biglia, min.71), Higuaín (Di María, min.61), Lavezzi (Zárate, min.83) y Agüero (Marco Ruben, min.90).