14.12.09

Jan Monells aconsegueix viatjar de Califòrnia a Catalunya per votar el 13D

El jove estudiant dóna els 100 euros restants de la col·lecta a la Plataforma Proseleccions

Jan Monells, un estudiant de 18 anys de Valldoreix, resident actualment a Califòrnia, ha aconseguit el que es va proposar. Aquest estudiant de primer curs de relacions públiques a la Universitat d’Irvine (EUA), va voler votar ahir diumenge a la consulta per la independència de Catalunya. El problema era el cost del bitllet d’avió, d’uns 520 euros, però l’èxit de la seva col·lecta li ha permès recollir un centenar d’euros més que pensa destinar “a la Plataforma Proseleccions Catalanes’’ i afegeix: “Ho tinc clar i és el que penso fer”.

El 13D ha estat la culminació de tot el llarg camí que en Jan va emprendre ara fa uns mesos. El desig de participar en aquesta experiència va impulsar-lo a buscar la manera de treure els diners per poder viatjar i ho va aconseguir a través de l’esponsorització. Amb l’ajuda de diversos mitjans de comunicació, amics i de Facebook, la crida es va fer pública i això va atraure les mirades de molts decidits a ajudar-lo. Monells afirma: “Em feia ràbia no poder ser aquí i dijous a la nit, dia 10, vaig aconseguir els diners necessaris per pagar un bitllet de baix cost“.

Des de Califòrnia, el jove estudiant també treballa per explicar la realitat política i esportiva de Catalunya. “Tinc amics americans i els he regalat gorres amb el lema Catalonia is not Spain. Aquests dies, tres d’aquests amics no paren de passejar pel campus amb les gorres. Des d’aquí també treballem pel país“, afegeix. Tot i la distància, Jan Monells reconeix que l’ha sorprès haver trobat més gent de la que pensava que coneix el conflicte entre Catalunya i Espanya. “La gent no coneix els detalls, però sap que passa alguna cosa“, afirma.

Des de la Plataforma Proseleccions, felicitem al Jan per la seva feina feta i el convidem a assistir al proper partit de Catalunya contra l’Argentina del dia 22 al Camp Nou.