11.12.09

Els 6 capitans reben el Premi President Companys 2009

La Plataforma reconeix la valentia dels protagonistes de l’espot del  ’99

La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes ha lliurat aquest dijous 10 de desembre el 5è Premi President Companys, un guardó que reconeix aquelles persones o institucions que s’han significat per una important tasca de defensa i promoció de les Seleccions Catalanes.

En aquesta ocasió, els guardonats han estat els sis capitans de les nostres Seleccions que l’any 1999 van protagonitzar un anunci televisiu demanant l’oficialitat esportiva, en un moment i un context en què aquesta causa no estava, ni molt menys, a l’ordre del dia. Josep Guardiola, (capità de la Selecció Catalana de futbol), Roger Esteller (capità de la Selecció Catalana de bàsquet), Enric Masip (capità de la Selecció Catalana d’handbol), Santi Carda (capità de la Selecció Catalana d’hoquei patins), Albert Malo (capità de la Selecció Catalana de rugbi) i Xavi Moya (campió del món de full-contact i kickboxing en diverses ocasions representant Catalunya) no van dubtar a l’hora de fer costat a la iniciativa que va recollir més de mig milió de signatures demanant Seleccions Catalanes oficials.

Per això, deu anys després, la Plataforma els va considerar mereixedors d’una candidatura al Premi Companys ’09, i el jurat independent del mateix, presidit pel Molt Honorable President del Parlament, Ernest Benach, i format pels caps d’esports dels mitjans de comunicació de Catalunya i per representants de la societat civil, va decidir premiar-los. Succeeixen els guanyadors de les anteriors edicions, 2005 Ramon Basiana (pdent. de la Federació Catalana de Patinatge), 2006 Oleguer Presas (futbolista), 2007 Joan Ricart (pdent. de la Federació Catalana de bitlles i Bowling) i 2008 Xavier-Albert Canal (president de la Federació Catalana de Rugbi).
Al lliurament del Premi, celebrat a les instal·lacions de l’INEFC de Barcelona, hi han assistit uns 600 convidats. Esteller, Masip, Carda, Malo i Moya han recollit personalment la distinció i Josep Guardiola, per compromisos amb el FC Barcelona, l’ha rebut prèviament a les instal·lacions del club. El tècnic blaugrana s’ha adreçat als assistents en un vídeo on ha agraït el Companys assegurant que “espero dignificar-lo’’.
La gala ha comptat amb la presència del vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, i de la secretària General de l’Esport, Anna Pruna.
A banda del Premi, la Plataforma ha lliurat les seves insígnies d’or a set entitats i personalitats que també han destacat per la defensa del nostre esport i les nostres Seleccions: l’Associació Catalana de Rugby Lliga, l’Associació Catalana de Futvòlei, l’Associació Catalana de Touch, l’Associació Fut-tennis Catalunya, la Biketrial Associació Catalana, la Federació Catalana de Tamborí i el comitè organitzador de l’Olla de Núria, 1er Gran Premi de les Nacions de curses de muntanya.
Finalment, 195 esportistes, integrants de les 15 Seleccions que aquest 2009 han representat Catalunya en competició oficial, han rebut un diploma i un càlid homenatge per part dels assistents.