01.12.09

Guardiola sempre ha desitjat jugar amb Catalunya

“Si hi hagués hagut selecció catalana oficial, jo hi hauria jugat i no pas amb Espanya”

A falta d’una setmana pel Premi President Companys que rebran els sis capitans que van protagonitzar el primer anunci de les seleccions l’any 1999, recuperem una entrevista feta pel diari Marca a Josep Guardiola, el 22 d’octubre del 2006.

En aquesta entrevista, Guardiola va declarar: “Si hi hagués hagut selecció catalana oficial, jo hi hauria jugat i no pas amb Espanya. Per què? Perquè jo vaig néixer a Catalunya!” i va afegir que la seva implicació a nivell professional però, sempre ha estat la mateixa en tots els equips que ha jugat: “Això de justificar la derrota (espanyola) dient que els catalans o els bascos no sentim la samarreta és una tonteria. I si el problema és aquest, que no portin més jugadors catalans i s’arregla!”.

Aquestes declaracions les va concedir en un moment on precisament acababa de treure’s el carnet de tècnic i reconeixia que “m’agradaria provar aquesta professió. Potser quan m’hi posi, no m’agrada i ho deixo però ho dubto. És una cosa vocacional”. Després de tres anys, el somni s’ha fet realitat i la seva lluita per les seleccions serà reconeguda el proper dijous 10 de desembre a l’INEFC de Barcelona.

Aquesta entrevista ha estat extreta del Diari Marca el 22 d’octubre del 2006 i reproduïda pel diari digital Crònica.cat

http://archivo.marca.com/edicion/marca/la_entrevista/es/desarrollo/701422.html