30.11.09

Catalunya es proclama sotscampiona d’Europa de futsal

La selecció catalana sots-21 es consolida en el seu debut en competició internacional

La selecció catalana sots-21 de futsal ha quedat sotscampiona de l’Europeu de la República Txeca, empatant a la classificació amb els campions, els txecs. La diferència de gols ha estat la que ha decidit que els amfitrions s’hagin endut aquest torneig, després de perdre inesperadament contra Rússia i situar-se amb els mateixos punts que Catalunya a la taula final.

En el darrer partit, els catalans no van decebre i van guanyar a França (3-2) gràcies al bon desplegament físic i la concentració mantinguda durant tot el partit. Amb dues grans jugades col·lectives de Marc Paredes i Eric Flores, van pujar el marcador (2-0) en menys d’un minut. Els francesos van contestar i van reduir diferències amb Boulhala a l’atac (2-1). A la segona part, Marc Lafarga posava el 3-1 al marcador i va ser l’inici dels contraatacs que van sentenciar el partit. Els francesos no van poder fer res i van arribar tard amb un gol en els darrers minuts que deixava l’electrònic en el definitiu 3-2.

El president de la Federació Catalana de Futbol Sala, Jordi Eduardo, que ha estat present a tots els partits de la competició, també s’ha mostrat molt orgullós pel bon paper que ha fet tot l’equip defensant els colors de Catalunya amb molta dignitat i entrega.

Així doncs, la selecció entrenada per Juan Antonio Fernández i Emili López ha tancat el Campionat d’Europa UEFS Futsal sots-21 amb un excel•lent resultat i s’ha confirmat com una potència en futbol sala a tenir en compte a partir d’ara.

Catalunya: Herrera, Lafarga, Paredes, J.Sánchez i Mingorance – Bonilla, Basquens, Pau Cid, Flores, Guirado, Abellan i Fargas.

França:
Cambraye, Aggouni, Benzid, Boulhala i Harmli – Merchouk, Ait-Hemid, Hourri, Bouyalaan, Bouftila i Pereira.

Gols. 1-0 min.14 Paredes; 2-0 min.15 Flores; 2-1 min.17 Boulhala; 3-1 min.31 Lafarga; 3-2 min.38 Boulhala.