26.11.09

La Plataforma ProSeleccions dóna suport a la consulta del 13D

Diferents personalitats catalanes presenten en roda de premsa el Manifest de suport a la consulta sobre la independència

La Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes se suma al Manifest de suport a la consulta sobre la Independència que se celebrarà el proper 13 de desembre a diferents municipis del territori català. Avui, el Col·legi de Periodistes ha reunit en roda de premsa a diferents personalitats del món cultural, social, econòmic, acadèmic i professional que recolzen la Consulta per la Independència.

El vicepresident de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, Sergi Blàzquez, ha assistit a l’acte i ha assegurat que “de la mateixa manera els jugadors han de tenir dret a decidir amb quina selecció volen jugar, els ciutadans també tenen dret a manifestar-se lliurement a quin país volen pertànyer i quin ha de ser el seu futur”. La Plataforma i 34 entitats més han manifestat el seu suport, així com a tall personal altres personalitats. És el cas del xef Santi Santamaria, l’escriptor Jordi Cabré, l’actriu Montserrat Carulla o l’actor Sergi López. López, que ha encapçalat la roda de premsa, ha declarat textualment que “és collonut que el poble català decideixi per voluntat pròpia anar a votar perquè això dóna una garantia de legitimitat”.

D’altra banda, també s’ha destacat que l’acte central de la campanya serà el proper diumenge 29 de novembre (12h.) a l’Auditori del Fòrum de Barcelona i serà presentat pel periodista Miquel Calçada.

A continuació us adjuntem el Manifest presentat aquest matí al Col·legi de Periodistes:

MANIFEST DE SUPORT A LA CONSULTA SOBRE LA INDEPENDÈNCIA

Trenta anys després de la recuperació de les nostres institucions d’autogovern, que han suposat un avenç, tot i que limitat, en el benestar de la societat catalana i en l’aprofundiment de les demandes socials, econòmiques i culturals que se’ns han plantejat durant aquests temps, constatem que, en un món globalitzat com l’actual, Catalunya es troba en una cruïlla històrica difícil i, a la vegada, decisiva.
El manteniment i la contínua millora del nostre país com un model de societat avançada i moderna, competitiva i capdavantera en la transmissió de valors cívics i socials progressistes necessiten assolir nous objectius i requereixen nous instruments que no permeten l’actual marc constitucional espanyol.

Aquestes polítiques ambicioses que requerim no són factibles sense un nou marc polític i jurídic. L’actual marc amb les serioses limitacions que les recents reformes estatutàries han posat al descobert, agreujat per l’històric i persistent espoli fiscal que no podrà resoldre el nou finançament, fa del tot impossible la realització d’aquestes polítiques ambicioses i les inversions necessàries per fer front, amb garanties d’èxit, als reptes de la globalització.

Per tot això cal que puguem exercir el dret de decidir sobre quin marc jurídic i polític convé a la Catalunya d’avui: Independència? Autonomia? Els catalans i les catalanes volem exercir un dret democràtic i cívic que cal que totes les institucions, sorgides de la voluntat popular, pregonin I defensin. Més encara quan sabem que exercir aquest dret és la manera que avui disposem els catalans i les catalanes per encarar el nostre futur amb garanties de progrés i cohesió social. Porgrés i cohesió social necessaris i íntimament lligats a una més gran llibertat i capacitat del país per decidir les polítiques pròpies.

Ha arribat el moment que els catalans i catalanes decidim el nostre futur. És el moment d’apostar amb decisió si volem esdevenir una nació sobirana plenament reconeguda en el context internacional i desplegar totes les nostres capacitats col·lectives.

Els sotasignats, persones procedents de diversos àmbits i sectors de la societat catalana, del món professional, cultural, esportiu, agents socials i econòmics, manifestem el nostre compromís amb els valors cívics i democràtics. I voldríem que se’ns reconegués, als catalans i catalanes, com a integrants d’una nació compromesa amb aquests valors.

Per això donem suport a la Consulta sobre la Independència que se celebrarà el proper 13 de desembre en més de cent cinquanta localitats catalanes. Les quals, organitzades des de la societat civil, són una mostra de la vitalitat i empenta de la seva ciutadania.

Finalment, fem una crida a la ciutadania perquè participin i vetllin pel funcionament cívic i democràtic de la consulta.

Novembre 2009