09.11.09

‘’Per mi és tot un orgull’’, Johan Cruyff

Cruyff, presentat oficialment en un acte que passarà a la historia

L’auditori del Palau de Congressos de Barcelona s’ha omplert de mitjans i alts càrrecs institucionals per donar la benvinguda a Johan Cruyff com a nou seleccionador català de futbol.

Cruyff, que ha assegurat que els partits ‘’han de ser una festa nacional’’, farà un “futbol atractiu, com sempre’’ i ha explicat que farà de seleccionador de forma gratuïta perquè considera més important que els diners del seu sou siguin per als nens discapacitats. “Quan has estat un dels millors jugadors del món, no tens problemes per cobrar“, ha insistit.

I és que la Federació Catalana de Futbol ha signat diversos convenis amb la Fundació Johan Cruyff i la Universitat Cruyff a canvi de fitxar-lo com a entrenador.

El primer conveni representa celebrar el Dia de la Integració, en què durant una jornada nens discapacitats jugaran amb d’altres de federats. Dins d’aquest primer conveni, que tracta sobre qüestions de solidaritat, s’ha fixat crear camps de futbol en diversos barris marginals.

El segon conveni se centra en la formació i consisteix a crear cursos per a directius de totes les delegacions de la Federació Catalana de Futbol, a més d’obrir “nous escenaris per a la formació”, entre els quals es preveu fer cursos de monitors online.

L’acte, que ha estat presentat pel periodista Albert Om, ha comptat amb el suport del president del FC Barcelona Joan Laporta, el president del RCD Espanyol Daniel Sánchez Llibre i l’expresident de la Generalitat Pasqual Maragall com a membres destacats. La presentació s’ha tancat amb una actuació de la Companyia Elèctrica Dharma i la seva cançó “La presó del rei de França” que identifica clarament la selecció catalana amb l’esperit de reivindicació per una selecció pròpia.