29.10.09

Made in Catalonia!


Quan costaria veure Michel Jordan com a seleccionador català de bàsquet? Usain Bolt fent-se càrrec de la Federació Catalana d’Atletisme? O Michael Phelps de responsable de la natació catalana? No té preu, directament. Reflexiono al volant del fitxatge de Cruyff com a seleccionador català perquè es tracta d’un cop d’efecte extraordinari per l’esport, i en concret el futbol, del nostre país. Felicitats al Sr.Jordi Casals i a tota la seva junta directiva! Des d’aquest moment al món ens situen millor, saben que molts catalans no ens sentim espanyols i que volem una selecció pròpia. Per no parlar –ho detallaré després- del que suposen notícies com aquesta per la marca Catalunya. Al Johan, pel que ha fet, li cauran crítiques –i n’és conscient -, algunes marques segurament el deixaran de patrocinar però per sobre de tot té clar que la seva imatge ajudarà en el camí cap al reconeixement oficial del futbol i que molta gent tornarà a trempar amb la selecció.

Com deia, més enllà de la boníssima notícia, qui més se’n beneficia és la marca Catalunya. Quantes vegades apareixerà escrita als diferents diaris i revistes del món? I a les ràdios i televisions? Sent més ambiciosos. Heu pensat mai que suposaria tenir seleccions catalanes reconegudes oficialment? Quin impacte tindria per la marca Catalunya poder participar o organitzar un Mundial de la FIFA? Perquè us feu una idea els grans esdeveniments esportius són seguits per una mitjana de 20.000 periodistes acreditats de 100 països diferents. I les visites turístiques en cas de ser seu d’algun esdeveniment esportiu important augmentarien per 6 en els anys posteriors a la seva celebració. Fem números! Tenir seleccions catalanes reconegudes oficialment és la millor campanya publicitària per un país a escala internacional.

Fem números! No com altres, que sembla que no sàpiguen sumar 2 + 2. Recordeu que fa uns mesos se’ns va negar la Copa de les Nacions d’aquest any perquè la data del 14 de novembre estava compromesa per commemorar el centenari de la roja. Doncs atenció a la nova malifeta. Si la federació espanyola de futbol es va fundar el 1913 i li sumen 100 anys, com es que se celebra aquest 2009? I els 4 anys que falten Sr.Villar? Cal arribar a aquests límits per impedir que juguem de totes totes? Com ja li vaig dir un dia, i com diuen a l’escola els metres, de nou, a la cadira de pensar. 2 + 2 són 4!