14.10.09

40 anys després…

14/10/09
A la vida tot té una coherència i recentment ho hem comprovat amb l’admissió del biketrial dins la federació internacional i la federació europea, sumant així el 19è esport català reconegut oficialment. Parlava de la coherència perquè han passat gairebé 40 anys després que un català, el Pere Pi, pare del mític Ot Pi, va redactar el primer reglament del que aleshores s’anomenava trialsín. Ell fou qui el va presentar al Consejo Superior de Deportes i posteriorment, sota el nom de trialuci, va integrar-se dins la Unió Ciclista Internacional. Veient el poc interès de la Federació Espanyola de Ciclisme va néixer el Biketrial, novament després de l’impuls dels catalans.

El 1992 es va crear la Biketrial International Union i aquest mateix any, la Biketrial Associació Catalana que ha estat reconeguda gràcies al paper actiu de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes. Això posa de manifest de nou que som un país esportiu actiu i una norma ben clara: com a entitat privada pots demanar l’ingrés a una federació internacional sense tenir en compte cap “ley del deporte español”.

Si us voleu apuntar una bona data, subratlleu els mesos de juliol i agost del 2010 perquè serà la primera presència oficial de Catalunya en un Mundial de Biketrial on a més a més hi haurà Espanya. Qui guanyarà? Crec que podem estar tranquils. L’actual sis vegades campió del món Dani Comas, ja ha confirmat la seva presència. Nosaltres reclamem competir però no negaré que si guanyem… la victòria serà doble.

Però això no és tot. Aquesta setmana hem reconegut també el futvolei (el 20è esport reconegut). Sí, sí, recordeu a Romàrio jugant a la platja? Doncs jugava a futvolei i Catalunya és membre de ple dret de la Federació Internacional d’aquest esport. Si encara teniu el rotulador aprop subratlleu el proper 13 de novembre. Al Vendrell s’hi està organitzant un campionat internacional amb la presència de Catalunya, Espanya, Brasil, Portugal, França i Suïssa. En menys d’un any hi haurà dos enfrontaments Catalunya-Espanya i com veureu, el món continuarà girant. Potser és moment que els qui creuen que es pararà, s’ho facin mirar.

Una Nació, una Selecció!