06.10.09

El futvolei, el 20è esport català reconegut!

Del 13 al 15 de novembre debut oficial contra Espanya al Vendrell

Suposo que molts recordareu a Romàrio jugant a la platja a futvolei. Doncs estem d’enhorabona! Aquest esport ha passat a ser reconegut per l’Associació Catalana de Futvolei que ha obtingut el reconeixement oficial de la Federació Internacional de Futvolei. I no tardarem a competir!

El proper 13 de novembre tindrà lloc a el Vendrell el primer torneig internacional, organitzat pel màxim organisme d’aquest esport, amb la presència de Catalunya, Espanya, Brasil, Portugal, Itàlia i Suïssa. Així doncs es viurà un duel de màxim nivell entre la parella catalana i l’espanyola, representada per l’Associación Espanyola de Futvolei, que hi participarà com a convidada al no tenir encara en regla els seus papers per formar part de la internacional (cal que formin 40 clubs a tot l’estat per ser-hi). Espanya no obstant ja ha participat en diferents mundials oficials i per tant el duel es preveu d’allò més emocionant.

Al torneig del Vendrell està prevista també la presència d’estrelles del futbol, que també juguen a futvolei, com Denilson, Djalminha, Edinho (fill de Pelé) o Mazinho.

El futvolei va nèixer el 1965 al carrer Bolívar de Copacabana (Rio de Janeiro, Brasil) per eludir la prohibició de la policia a jugar a futbol a la platja. Es tracta d’un esport col·lectiu que enfronta dos equips de dos o quatre jugadors en una pista de sorra de 18m X 9m. El partit el guanya el millor de 3 sets de 18 punts cadascun.

Per veure la fitxa d’aquest esport clica aquí.