30.09.09

Biketrial: el 19è esport català reconegut!

Catalunya i Espanya es veuran les cares el proper estiu al Mundial

El passat 28 d’agost a la ciutat de Pin Tang (Xina) Catalunya va ser admesa oficialment en el congrés de la Biketrial Internacional Union. La Biketrial Associació Catalana (BAC), fundada aquest mateix any, ha obtingut l’enorme premi de poder competir amb tots els drets per tot el món, inclós contra Espanya representada per la la Biketrial Unión Espanyola (BUE).

Inicialment anomenat Trialsín, aquest esport es divideix en dues federacions: la regulada per la Unió Ciclista Internacional (UCI) i la Biketrial Internacional Union fundada el 1992 després del poc interés de la Federació Espanyola de Ciclisme per promocionar-lo. El Biketrial és realitza amb una bicicleta especialment dissenyada per aquesta modalitat.

És un esport individual en el que cada pilot ha de fer un recorregut, normalment en entorn natural, en el que hi ha marcades una sèrie de zones amb obstacles. Aquests obstacles s´han de superar intentant no posar cap peu a terra. La llista d´esportistes catalans destacats és molt llarga ja que Catalunya sempre ha estat bressol dels millors pilots del món.

Ot Pí i César Cañas atesoren entre els dos més de 30 títols mundials de Trialsín i Biketrial. Actualment destaca en Dani Comas, sis vegades campió del món, i que ha agafat el relleu de l’Ot Pi, ja retirat. Està previst que Catalunya competeixi oficialment el proper estiu en un Mundial que constarà de 3 proves i on també hi haurà Espanya. Amb Dani Comas, les nostres esperances estan intactes!

Veure fitxa Biketrial aquí.

-->