28.09.09

Montfort queda cinquè en el Champions Cup de Grècia

Catalunya es fa un lloc entre els millors del bowling europeu

El bowling català juga un bon paper en l’europeu. Lluís Montfort ha escalat el cinquè lloc en la cursa per l’Europeu de Càndia (Grècia), després d’uns excel·lents resultats. En el seu debut, ja va quedar cinquè en oli curt dins el grup B i vuitè en oli llarg. Va ser però en la prova del combinat, on va quedar en primera posició i va sumar els 1899 punts necessaris per quedar entre els cinc millors. L’or va ser pel suec Martin Larsen que es va proclamar campió absolut.

En categoria femenina, Cristina Sanz va quedar en la posició número 33 i els millors resultats els va fer en el combinat i en el programa d’oli llarg. La campiona del torneig va ser la noruega Ann Louise Hagen.

D’altra banda, el torneig ha estat marcat un cop més per la polèmica generada per Espanya, la qual va abandonar l’europeu en veure la participació de Catalunya. Aquesta no és la primera vegada que es produeix això i des de la Federación Española de Bolos (FEB) es justifica que “per llei Catalunya forma part d’Espanya i no poden competir espanyols contra espanyols”, segons declaracions de la coordinadora Esperanza Reberter. Una llei basada en la normativa especificada en la Ley del Deporte que es contradiu amb la del TAS (Tribunal d’Arbitratge de l’Esport –el màxim organisme judicial esportiu-), el qual ratifica que són les pròpies federacions internacionals qui regulen les seves pròpies lleis i no donant validesa a les normatives esportives de cada país. Per tant, Catalunya és reconeguda com a membre de ple dret.