15.09.09

Els reis del trial són catalans

Bou i Sanz es proclamen campions del món

Tres i nou. Aquestes són les dues xifres que millor reflecteixen el bon moment del trial català. Tres són els títols de campió del món que Toni Bou porta guanyats consecutivament. Nou, els de la Laia Sanz. Aquest cap de setmana, Bou, que ja era virtualment campió fa dues setmanes a Tona, va sumar el punt que li faltava tot i quedar quart en la darrera prova disputada a França, i per darrere d’Adam Raga.

Amb només 23 anys, regna en el trial i malgrat la seva joventut, des del principi també ha recolzat les seleccions catalanes. Ara fa poc més d’un any, protagonitzava la portada de la nostra revista Selecciona’t al costat del seu company Raga i el japonès Takahisa Fujinami. El català va declarar que “tot i que és complicat aconseguir l’oficialitat de les nostres seleccions esportives, és més fàcil que la independència política” i va afegir que “Catalunya seria molt ineressant que competís oficialment”.

El pilot de Piera també ha recolzat les dues darreres edicions del Dia de les Seleccions (Girona 2008 i Mataró 2009), i esperem veure’l properament per seguir gaudint del millor espectacle del món. Igual que Laia Sanz que també recolza les seleccions i que ve de fer dues voltes impecables i aconseguir el seu novè títol. En declaracions a TV3, Laia afirma: “Estic molt contenta perquè encara que sembli fàcil, cada dia hi ha més competència”. Mai millor dit, el trial català va sobre rodes.

Podeu llegir l’entrevista sencera del número 16 de la revista Selecciona’t clicant el següent enllaç.