08.09.09

La selecció catalana de twirling puja al podi del Mundial de Sidney

El viatge va servir per garantir la permanència de Catalunya en la internacional

Del 30 de juliol al 12 d’agost, l’expedició catalana de twirling va viatjar al complet per participar en el Mundial de Sidney. L’experiència de competir contra Japó, Estats Units o el Canadà va ser més que positiva pels nostres atletes que van poder perfeccionar la tècnica dels “rolados” i els bastons amb uns cursos que es van oferir. Els millors resultats de la Federació Catalana de Twirling (FECT) van recaure en mans de Blinera Sahitolli que va ser medalla d’or en categoria júnior, Mireia Ruiz (plata en categoria adult), Sergi Catalan (plata en sènior), i en la modalitat de parelles, Catalan va fer el primer podi amb Paco Rodríguez en l’exercici obligatori Show Program.

Núria Pla, presidenta de la FECT, va aprofitar el viatge per parlar amb Sandy Wiemers, presidenta de la Federació Mundial (WBTF), la qual va garantir la participació de Catalunya fins el 2012. A partir d’aquesta data i amb la celebració de noves eleccions a la mundial, resta a l’espera el desenllaç final. Pla admet que “el Mundial ha servit per donar a conèixer a tothom que Catalunya té ganes de competir i fa les coses ben fetes” i afegeix “els altres països ens van donar suport en tot moment”. Recordem que la federació europea CETB va retirar el juliol passat a Catalunya i per tant no estarà present en l’europeu del 2010 de Sheffield (Anglaterra).

D’altra banda, la Federación Española de Twirling-Baton compta amb membres de certes directives de clubs catalans que també pertanyen a la federació catalana i que han provocat la discòrdia entre ambdues federacions. La presidenta Núria Pla i la seva junta s’ha reunit aquest cap de setmana “per lluitar des de la legalitat pel reconeixement que hem tingut fins el dia d’avui a nivell internacional”.