07.09.09

El rugbi touch, el 18 esport català reconegut!

La Plataforma clau en tot el procés d’admissió

07/09/09

L’esport català suma avui un nou èxit amb l’oficialitat del rugbi touch, una modalitat similar al rugbi tradicional però que s’hi diferencia per ser mixt i sense placatges al parar al rival només tocant-lo.

L’Associació Catalana de Touch que ha estat fundada aquest any 2009 ha aconseguit l’ingrés a la Federació Internacional de Touch aquest mes de setembre ( http://www.international-touch.org ).

L’objectiu de l’Associació és ara desenvolupar l’esport al nostre país i en aquest sentit es treballarà per crear nous equips i una lliga de clubs de la que posteriorment en sorgirà la Selecció Catalana de Touch Rugbi que podrà participar a les competicions internacionals.

Paral·lelament al desenvolupament i amb el suport de la Federació Catalana de Rugby i l’Associació Catalana de Rugby Lliga s’ha elaborat un pla conjunt per tal d’introduir aquest nou esport a les escoles i instituts, atès que és un esport amb un mínim risc de lesió i on hi poden participar conjuntament nens i nenes.

El touch rugbi o, senzillament touch, neix a Austràlia als anys 60. Inicialment es practicava com una tècnica d’entrenament sense placatges per al rugbi però poc a poc es va anar perfilant com un esport diferent i actualment és un dels més practicats tant a Austràlia com a Nova Zelanda, lider mundial indiscutible en la seva pràctica.  Aquesta diada doncs seguim d’enhorabona i reclamem novament el que és nostre: una nació-una selecció!

Així es juga al rugby touch

{youtubejw}PLzD-mca6oA{/youtubejw}