04.09.09

Parella d’asos al ràquetbol català

Catalunya es proclama campiona europea per equips i individual

Catalunya s’ha consolidat com la millor selecció europea de ràquetbol amb només quatre anys. El treball de la parella Víctor Montserrat-Carles Oviedo i les germanes Consegal (la Bet i la Raquel) ha donat resultats en l’europeu del mes d’agost (del 3 al 9) celebrat a París.

En el torneig de les seleccions, l’equip masculí va enfrontar-se als Països Baixos a la semifinal (el mateix rival del 2007 en la lluita pel bronze) i a la final, contra la potent Alemanya. Eric Gordon va ser el rival més fort, un americà de pares alemanys que la selecció el va fitxar expressament com una garantia de qualitat i victòria. Una victòria que no va arribar mai.

D’altra banda, les catalanes també van trobar-se amb les alemanyes en una final molt renyida contra Andrea Gordon i Ivonne Kortes, la número 1 i 2 respectivament. El triomf es va resoldre amb dues victòries de la Bet davant Gordon, derrota de la Raquel contra Kortes i final a dobles conra Kortes i Lara Ludvig per 2-1.

En categoria individual es va demostrar un cop més el nivell dels catalans arribant a una final entre el número 1 de Catalunya Víctor Montserrat, i el número 2 Carles Oviedo que van acabar 15-13/15-13 al llarg de 90 minuts i amb un desenllaç igualat fins el final. El flamant campió Víctor Montserrat ha declarat: “Arribar a la final contra la meva parella de selecció és una cosa històrica i no ho vaig celebrar amb molta efusivitat perquè realment és un gran company d’equip que també va jugar al 100%”. En l’individual femení, Bet Consegal també va guanyar l’europeu enfrontant-se a Kortes i amb un últim joc (11-10) on va arribar a salvar sis pilotes de partit en contra.

Així doncs, Catalunya s’ha proclamat com la selecció que desplega un nivell més alt de ràquetbol enfrontant-se directament contra Irlanda i Alemanya, els dos països més forts fins el dia d’avui que ja han pogut conèixer de primera mà els nostres jugadors.