04.09.09

Catalunya es posiciona entre els millors del fistball

L’europeu de Suïssa consagra la selecció en un meritori cinquè lloc

El fistball català està d’enhorabona. Després de tres anys de preparació i amb l’ajuda externa del millor entrenador del món, el brasiler Gastau Englert, Catalunya ha donat la sorpresa al Campionat Europeu de Suïssa celebrat aquest mes d’agost. El cinquè lloc, tant de l’equip sènior femení com el sub21 masculí, és el reflex de la progressió meteòrica de la nostra selecció aconseguint posicionant-se entre les millors del món i desbancant a d’altres consolidades com Dinamarca, Sèrbia o Txèquia.

L’equip de les noies, entrenat per Sílvia Palma, va perdre en els quarts de final contra Itàlia per 3 sets a 1. Mentre que els homes d’Udo Weils van repetir derrota contra els italians per 3-0. Malgrat tot, aquest ha estat el debut dels dos equips en un campionat internacional i per tant l’objectiu s’ha complert amb escreix. El delegat de Catalunya Jorge Fernández afirma que “si ens esforcem estarem al nivell d’Itàlia la temporada que ve” i afegeix “l’únic que ens falta per acabar de consolidar-nos a llarg termini és fer créixer la pedrera”.

La propera cita del fistball català serà aquest novembre a Santiago de Xile en el Campionat del Món sènior femení. I ja tenen l’ull posat en el campionat del món que es disputarà a Barcelona el mes de juliol de l’any que ve.

La delegació catalana senior femenina va estar formada per:

Maria de los Llanos Perez, jugadora
Beatriz Minguez, jugadora
Anna Albesa, jugadora
Marta Jodar, jugadora
Mariana Chavez, jugadora
Roser Dols, jugadora
Anna Martinez, jugadora
Laura Jordan , jugadora
Olivia Gaig , jugadora
Silvia Palma, entrenadora
Jordi Matador , 2n entrenador
Jorge Fernandez, delegat

I la sub21 masculina per:

Miguel Ortells Corral, jugador
Carlos Vollers de Eguilior, jugador
Aitor Piñol Riola, jugador
Marc Romero Barazas, jugador
Samuel Asensio Gonzalez, jugador
David Colinas Cordoba, jugador
Pau Cabús Fornas, jugador
Udo Weils, entrenador