24.08.09

Catalunya guanya els Jocs Nàutics Atlàntics

La delegació catalana recull 37 medalles


25/08/09

El passat 7 d’agost, les seleccions catalanes van guanyar la XV edició dels Jocs Nàutics Atlàntics, a la ciutat portuguesa de Viana do Castelo. Els esportistes catalans es van endur 13 medalles d’or, 14 de plata i 10 de bronze, per davant de països com Irlanda o Euskadi. El Nord de Portugal va quedar segon i Bretanya tercera, d’un total de 10 països esportius. En concret, els combinats catalans han destacat en vela i en submarinisme: en ambdues disciplines Catalunya ha aconseguit 6 medalles d’or.

Els Jocs Nàutics Atlàntic han comptat amb l’impuls de la Secretaria General de l’Esport i de la Direcció General de Projecció Internacional d’Organitzacions Catalanes (Afers Exteriors i Cooperació).

Així doncs, Catalunya va participar als Jocs per segon any consecutiu, amb una delegació formada per 48 esportistes i 12 tècnics, que van competir en les disciplines de piragüisme, rem, vela i activitats subaquàtiques. Enguany, els esportistes catalans (30 homes i 18 dones) han revalidat el títol de campions aconseguit en la passada edició dels Jocs.