27.07.09

Derrota per la mínima contra Bèlgica

La selecció catalana perd en un partit de desgast físic

La selecció catalana de rugby XIII s’acomiada de la seva primera competició europea oficial amb una derrota (28-22) a casa dels belgues en un partit molt igualat. A la primera part, el domini dels catalans ha estat aclaparador, seguint les directrius en defensa i l’estratègia de comunicació dins el camp que el seleccionador Eric Delherbe ha marcat al llarg d’aquestes darreres setmanes.

Així, s’ha arribat al descans amb un marcador favorable de 8-16. A la represa, la selecció de Bèlgica ha incrementat el seu potencial físic, mentre que Catalunya notava aquesta superioritat del rival i ha anat minvant la seva qualitat tècnica. A més, ha estat una segona part molt criticada des de la banqueta catalana, on han protestat en més d’una ocasió les decisions de l’àrbitre Danny Kajahstan, sobretot en algunes anotacions injustes que afavorien per la mínima al rival.Després de l’anotació de Pistone en el minut 32 i la conseqüent transformació del capità Homs, Catalunya només li calia un altre assaig per poder guanyar (24-22), però Gagnon ha deixat el partit vist per sentència amb un últim assaig en el minut 38.

La nostra selecció ha comptat amb el suport d’una cinquantena de seguidors catalans, vinguts del Principat però també de residents a Bèlgica i membres del Casal Català de Brussel·les, els quals no han parat d’animar la nostra selecció i amb càntics d’Una nació, una Selecció, donant suport a una de les nostres seleccions reconegudes internacionalment.

D’aquesta manera, Catalunya finalitza el seu primer debut en l’EuroMed Challenge amb dues derrotes, contra el Marroc i Bèlgica, però amb un balanç més que satisfactori. Amb el Marroc, es va fer un bon paper tot i saber a priori l’enorme potencial del rival amb jugadors de la primera divisió francesa. Mentre que contra Bèlgica, tot i que el resultat no ha estat el desitjat, el marcador reflexa l’enorme igualtat malgrat no comptar amb el camp a favor.

Aquesta EuroMed anima a tota la selecció a seguir lluitant l’any que ve com a membres de la Rugby League European Federation, després del seu ingrés en el rànking de les millors seleccions europees.