10.07.09

Arriba el I Gran Premi de les Nacions de Curses de Muntanya

Els millors corredors del món, entre ells 4 catalans, en busca d’un triomf de prestigi

Queda poc més d’una setmana perquè es doni el tret de sortida a la III Clàssica Olla de Núria, enguany I Gran Premi de les Nacions de Curses de Muntanya. La cita és el proper diumenge 19 de juliol amb la presència confirmada de 7 dels 8 campions del món (Kilian Jornet, Ricardo Mejía, Agustí Roc, Rob Jebb, Anna Serra, Teresa Forn i Corine Favre).

Catalunya, Mèxic, Anglaterra, Portugal, Itàlia, Andorra o el País Basc venen a guanyar i s’espera una gran afluència de públic pel marc incomparable que és la Vall de Núria. La cursa, d’un recorregut de 22 km es desenvoluparà íntegrament a la Vall de Núria i el 72% de la prova transcorrerà per damunt dels 2.700 metres, essent la segona prova internacional més ”alta” d’Europa.

Un total de 12.500 euros repartirà l’organització en premis, tant per homes com dones: 2.500 euros pels guanyadors, 2.000 euros pels segons i 1.000 pels tercers. És important destacar que aquell cap de setmana l’Olla de Núria coincideix en data -19 de juliol- amb el I Campionat d’Europa oficial de la ISF (Internacional Sky Federation) que recordem té darrera la Federació Espanyola de Curses de Muntanya que va aconseguir convèncer-los per eliminar l’anterior Federació Internacional (SFA) on Catalunya i el País Basc competien oficialment.

Serà doncs un revés en tota regla el fet que els grans esportistes d’aquest esport es decantin per venir a Catalunya a participar. És per això que demanem a tots els col·laboradors/es i aficionats a les nostres seleccions que vingueu també donar-los suport i passar un cap de setmana amb mil i una activitats més.

Per a información sobre la cursa i els diferents recorreguts depenent del vostre nivell podeu consultar: www.olladenuria.cat

Per a información sobre allotjaments i horaris del cremallera consulteu: www.valldenuria.cat

Organitzen: Unió Excursionista de Vic i Vall de Núria amb la col·laboració de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes

Us hi esperem!