08.07.09

Debut oficial a l’Euro Med Challenge: Catalunya 6-Marroc 29

Bon resultat tot i la derrota contra un equip superior

Catalunya ha fet història en rugby XIII a l’entrar al rànking oficial de la Federació Europea d’aquest esport. La seleccio catalana de rugby XIII dirigida per Eric Delherbe no ha pogut però amb la major experiència marroquina en el què ha estat el primer partit oficial a l’Euro Med Challenge.

823 persones han omplert el camp de rugby de Torroella de Montgrí per presenciar un partit de clar color visitant. Sobretot després de l’enèrgica arrancada dels marroquins que aprofitant els espais centrals deixats per la defensa catalana ben aviat han situat el 0 a 12 al seu favor. La mitja part acabaria 0 a 22 pel Marroc.

A la represa Catalunya ha sortit més concentrada i Cristian Pellisier ha aconseguit el primer assaig del torneig amb la conseqüent transformació del capità Albert Homs (4+2). Amb 6 a 22 a l’electrònic el Marroc ha seguit la seva mateixa filosofia atacant mentre els homes que dirigeix Delherbe notaven el cansanci final. Dues marques més (8 punts) i un drop doll (1) han situat el 6 a 29 favorable als marroquins.

Cal destacar que tots els jugadors del Marroc juguen a la I divisió francesa mentre Catalunya tot just fa escassos mesos ha començat la I lliga catalana de rugby XIII. Cristian Pellisier, jugador de la selecció catalana, ha explicat al final del partit que ”ha estat un duel molt físic però estem contents perquè hem plantat cara a un equip professional mentre que nosaltres tot just debutavem”. Ara Catalunya ja mira cap al segon partit de la Euro Med Challenge el proper 25 de juliol a Bèlgica.

CATALUNYA 6-MARROC 29
Assaig Catalunya: Cristian Pellisier (4)
Transformació Catalunya: Albert Homs (2)

Assaig Marroc: Nhari (4), Nicolás (4), Khattabi (4), Kriouache (4), Lamarti (4)
Drop Doll: Kriouache (1)
Transformació Marroc: Lamarti (8)