01.07.09

Debut internacional oficial de Catalunya

Compte enrere per debutar a l’Euro Med

El proper 4 de juliol, Catalunya debuta a l’Euro Med Challenge contra el Marroc i posteriorment, el 25 de juliol viatjarà per enfrontar-se amb Bèlgica. Aquesta competició està inscrita a la RLEF, la Federació Europea de Rugby XIII, i per tant suposarà el debut de Catalunya en un torneig oficial i internacional.

El primer partit de la competició serà aquest dissabte a Torroella de Montgrí a les 7 del vespre. És molt important l’assistència nombrosa de públic per recolzar la selecció i per demostrar que Catalunya està per les Seleccions Catalanes reconegudes.

Sergi Blázquez, president de l’Associació Catalana de Rugby Lliga (ACRL), subratlla la importància d’aquesta competició per Catalunya: “És molt important ja que ara som membres de ple dret amb rang i amb l’Euro Med passarem a tenir ranking oficial”, fet que posarà Catalunya al nivell de les altres seleccions potents i per tant podran comparar-se al mateix nivell.

De la participació de Catalunya a l’Euro Med, juntament amb la seva organització, nivell assolit i resultats, la RLEF elaborarà un estudi que donarà la possibilitat a Catalunya de classificar-se a l’Euroshield, competició on actualment juguen els països centre-europeus (Alemanya, Itàlia i la República Txeca).

En l’actualitat, aquestes competicions venen marcades en part per termes geogràfics però la temporada vinent, la RLEF té prevista una remodelació d’aquests formats i Catalunya podria passar a un nivell més fort si fa un bon paper a l’Euro Med.

Tal com recorda el president Blázquez, “la victòria a Montjuïc contra la República Txeca i la bona rebuda del partit per part del públic demostra que les coses s’estan fent bé”. Amb aquest precedent doncs, la selecció catalana afronta l’Euro Med com una cita històrica pel rugby XIII català.