29.06.09

Catalunya queda tercera de la Copa de les Nacions

Els bascos revaliden el títol per tercer any consecutiu

29/06/09

El pavelló de La Casilla de Bilbao va acollir, el 27 i 28 de juny, la segona edició del trofeu de les Nacions masculí “Bilbao Kirolak”. Berni Álvarez va conduir als homes de Salva Maldonado al bronze de la Copa de les Nacions celebrada a Bilbao aquest cap de setmana.

Berni, amb 26 punts i 8 triples va portar la selecció catalana a la victòria davant els gallecs (93-72) en la lluita pel bronze. Catalunya no es va poder colar a la final perdent per la mínima contra Canadà (68-69) a les semifinals. El partit va ser molt igualat davant el combinat canadenc que actualment es prepara pel Campionat FIBA Amèrica que començarà a finals d’agost a Puerto Rico.

A la final entre Euskadi i Canadà, els bascos van guanyar per 75-68, en un partit on els jugadors del combinat d’Euskadi van revalidar el títol de campions de l’any passat després de remuntar gràcies a un gran treball defensiu.

Dissabte 27 de juny

CATALUNYA 68 – CANADA 69

EUSKADI 84 – GALÍCIA 80

Diumenge 28 de juny

CATALUNYA 93 – GALÍCIA 72 (3r i 4t Lloc)

EUSKADI 75 – CANADA 68 (FINAL)

El combinat de Catalunya, dirigit per Salva Maldonado i amb Richi Serrés com a ajudant, estava composada pels següents jugadors: Mario Fernández (Kalise Gran Canaria), Josep Maria Guzmán (Vive Menorca), Marc Solà (Huesca), David Navarro (Cajarioja), Carles Bravo (Palencia), Berni Álvarez (CB Tarragona), Miquel Feliu (Club Bàsquet Vic), Albert Moncasi (Kalise Gran Canaria), Oriol Junyent (MMT Estudiantes), Josep Ortega (CB Prat Joventut) i Roger Fornàs (CB Valladolid).