20.06.09

Catalunya s’imposa 52 a 10 a la República Txeca

Prop de 10.000 persones vibren a l’estadi olímpic amb la nostra selecció

La selecció catalana de rugby XIII ha fet història. La República Txeca, que a priori es presentava més forta amb una experiència internacional de tres anys a l’Euroshield, ha quedat totalment fora del partit des del primer minut. Catalunya, mitjançant Damian Gibbs, ha inaugurat el marcador amb un primer assaig i l’ha seguit en el minut deu, un altre assaig de Roger Ferrate i una transformació que han situat el marcador 10-0.

Els txecs han intentat reaccionar amb un assaig de Victor Leeuw que els situava 20-4 però els homes d’Eric Delherbe han acabat de sentenciar la primera part amb 4 assajos i dos transformacions més que situaven el 40-4 definitiu abans del descans.Els txecs han intentat reaccionar amb un assaig de Victor Leeuw que els situava 20-4 però els homes d’Eric Delherbe han acabat de sentenciar la primera part amb 4 assajos i dos transformacions més que situaven el 40-4 definitiu abans del descans.

A la segona part l’equip català ha sortit més relaxat, conscient de la superioritat en el marcador, i la República Txeca ho ha aprofitat per situar el 40-10. Novament, Catalunya dirigida pel capità Albert Homs, ha tornat al partit amb dos assajos, un de Jordi Sànchez, i les conseqüents transformacions que han posat el marcador final de 52-10. Com apuntava el seleccionador Eric Delherbe, l’equip català anava més preparat físicament i això s’ha notat en les anotacions fetes pels laterals, superiors en atac i en els driblatges.

El final del partit, ha estat aplaudit per milers de seguidors que han posat la pell de gallina a tothom amb crits de “Catalunya, Catalunya!”. A més, el final de festa s’ha completat amb una actuació dels castellers de Bao, una població propera a Perpinyà i amb l’homenatge encapçalat pel president de l’ACRL (Associació de Rugby Lliga Catalana) Sergi Blàzquez, al difunt Ramon Pijoan, estrictament lligat sempre al rugby XIII.

Aquest partit serveix als jugadors catalans per ultimar la seva preparació abans del debut internacional oficial en l’Euro Med Challenge, competició organitzada per la RLEF, i que disputaran el Marroc (amb jugadors professionals de França) i Bèlgica, a més de Catalunya. Apunteu-vos la data: 4 de juliol a Torroella de Montgrí Catalunya – Marroc.

En aquests moments es juga el partit entre els Dragons Catalans i els Warrington Wolves de la Superleague.

Galeria d’imatges del partit (Jordi Montraveta)

CATALUNYA 52-10 REPÚBLICA TXECA

ANOTACIONS CATALUNYA:
Assajos: 11-Damian Gibbs (4 punts); 5-Roger Ferrate (4); 12-David Romero (8); 7-Patrice Gómez (4); 4-Jordi Sánchez (12); 13-Aurélien Cologni (4); 20-Toni Fedelich (4);
Transformacions: 5-Roger Ferate (2 punts); 12-David Romero (2); 6-Albert Homs (8);

ANOTACIONS REPÚBLICA TXECA:
Assajos: 10-Svatopluk Vlacil (4 punts), 3-Andrew Mulhall (4)
Transformacions: 3-Andrew Mulhall (2 punts)