18.06.09

Catalunya debuta a l’Estadi de Montjuïc

Festa del rugby XIII: Catalunya-Txèquia i Dragons Catalans-Warrington Wolves


Tot a punt per la gran festa del rugby XIII català de dissabte vinent a l’Estadi Lluís Companys de Montjuïc. A les 16.30 començarà el primer partit on Catalunya ho té tot preparat per enfrontar-se a Txèquia, país que juga l’Eurofhiild i ha guanyat a seleccions tant potents com Alemanya. Tot i tenir més experiència en el rugby XIII, fa tres anys que competeixen internacionalment, el tècnic català Eric Delherbe ha manifestat que l’objectiu que ha donat a tots els jugadors ha estat “el de la victòria i sortir forts des del primer minut”.

Amb aquestes directrius, els jugadors catalans s’han estat entrenant al llarg d’aquestes setmanes i on s’arriba amb una forta primera línia formada pels tres davanters lleidatans entre els que trobem a Joan Petanàs. Delherbe afirma que “aquest any comptem amb un equip més físic i sobretot tècnicament molt preparat”. Aquesta victòria suposaria una dosi de moral molt alta per encara la propera Euromed on Catalunya s’enfrontarà al Marroc el proper 4 de juliol a Torruella de Montgrí i posteriorment, el 20 de juliol, contra la selecció de Bèlgica.

Posteriorment a aquest partit, a les 19h., els Dragons Catalans s’enfrontaran contra els Warrington Wolves en un partit de la Rugby League Federation inscrit en la lliga més important del rugby XIII anglès. El capità dels Dragons Catalans, Jerome Guisset, ha definit aquest partit com “d’històric” i afegeix que “és un honor poder jugar a Catalunya i en un camp tan majestuós com l’Estadi Lluís Companys de Barcelona”. També ha destacat que el matx contra els Warrington és el partit més important i atractiu d’aquest any.

D’altra banda, Bernat Guasch, president dels Dragons Catalans també subratlla el context d’aquest partit: “El Lluís Companys és un camp prestigiós i passarem dels 10.000 espectadors als 15.000, de ben segur que això impressionarà a tots nosaltres”. Recordem que el partit serà retransmès pel Canal 33 i amb una cobertura de mitjans tant a Catalunya com també a França i Gran Bretanya.

Recordem que el rugby XIII és un dels esports més importants de la Gran Bretanya, Austràlia i Nova Zelanda, i representa la segona competició més important després del futbol a Anglaterra.