17.06.09

Presentació I Gran Premi Internacional de les Nacions

La Plataforma, col·laboradora de l’esdeveniment

17/06/09

Aquest dimecres 17 de juny s’ha celebrat la roda de premsa de presentació de la III Clàssica de l’Olla de la Vall de Núria, enguany 9è Campionat de Catalunya de curses de muntanya i 1r Gran Premi Internacional de les nacions, amb la presència a la taula del President de la Unió Excursionista de Vic, el Sr. Edurard Comerma, els directors de la prova, el Sr. Jordi Godayol i el Sr. Josep Bisquert, el corredor i Campió del Món de curses de muntanya, Agustí Roc, el responsable de la Vall de Núria, el Sr. Enric Pérez, el Coordinador de la Plataforma Pro-Seleccions Esportives Catalanes, el Sr. Francesc Serra i el Coordinador de Desplegament Territorial i Institucional de la Secretaria General de l’Esport el Sr. Jesús Auré.

Agustí Roc ha donat la seva opinió com a corredor i ha demostrat les seves ganes de participar en aquesta prova: “a Catalunya ens feia falta una cursa amb un seguiment especial, això de ben segur que ajudarà al desenvolupament d’aquest esport i és una forma de que els grans corredors que té Catalunya puguin córrer a casa a l’alt nivell.”

Tot seguit ha agafat la paraula el Sr. Francesc Serra, coordinador de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, qui ha parlat de la importància del reconeixement internacional de les seleccions catalanes: “aquesta prova coincideix amb el Campionat d’Europa del mateix esport que es farà a Canazei, Itàlia, allà no tothom hi podrà córrer, només les 5 seleccions amb Estat que hi són membres. La gràcia de l’Olla de Núria és que un corredor de forma lliure es pot inscriure i córrer per la nació que trii”. Cal afegir que aquells atletes que decideixin córrer ho podran fer al costat dels millors del món ja que es comptarà amb 7 dels 8 campions del món que existeixen fins al moment: els catalans Agustí Roc, Kilian Jornet, Anna Serra, Teresa Forn, la francesa Corine Favre, l’anglès Rob Jeb i el mexicà Ricardo Mejías, a part d’altres grans corredors.

La cursa serà el diumenge 19 de juliol a Núria, amb sortida de cremallera des de Queralbs i des de Ribes, trobareu tota la informació a www.olladenuria.cat