11.06.09

Waterpolo de luxe a Mataró

”Prèvia” a la Copa del Món d’aquest estiu

A Roma no hi serem perquè encara no som reconeguts però dissabte pot ser una bona ocasió per demostar al món el nostre nivell. Catalunya i Austràlia disputaran aquest proper dia 13 un apassionant duel molt similar al que es pot viure a la Copa del Món d’aquest mes de juliol entre Espanya -la majoria de jugadors són catalans- i els citats australians.

L’espectacle del waterpolo català torna a les piscines després de dos anys en el marc d’aquest IV Dia de les Seleccions. El partit es jugarà a les 11.00 h del matí al C.N.Mataró i Quim Colet, seleccionador català i director tècnic de la FCN, ha seleccionat a 16 jugadors que representen els clubs catalans de primer nivell, a més d’haver fet un equip “jove, competitiu i representatiu del potencial català”.

La selecció catalana la formen jugadors olímpics i medallistes mundials i europeus com Iñaki Aguilar, Xavi Garcia, Xavi Vallès, Felipe Perrone, Ivan Gallego, júniors i juvenils medallistes internacionals i subcampions d’Europa i d’altres jugadors absoluts que també formen part de la selecció estatal.

Selecció catalana

C.N.Atlètic Barceloneta: Xavier Garcia, Xavier Vallès, Felipe Perrone i Albert Español
C.N.Terrassa: Sergi Mora, Iván Gallego i Adrià Sanz
C.N.Barcelona: Iñaki Aguilar, Blai Mallarach i Joel Esteller
C.N.Mataró: Àlex Codina
C.N.Sant Andreu: Sergi Garcia
C.N.l’Hospitalet: Rubén de Lera
C.N.Sabadell: Oscar Carrillo
C.E.Mediterrani: Edgar Angelats
C.N.Catalunya: Sergi Clols
Seleccionador: Quim Colet Tècnic ajudant: Ferran Plana

Catalunya ha disputat fins a quatre partits com a selecció absoluta de waterpolo, són aquests:

1990: CATALUNYA 18 – FRANÇA 4
2002: CATALUNYA 16 – SUÈCIA 7
2006: CATALUNYA 15 – POLÒNIA 3