05.06.09

Volen expulsar Catalunya de la Confederació Sud-americana de Patinatge

Darrera com sempre la Federació Espanyola i el Consejo Superior de Deportes

No hi són, i tampoc hi tenen res a dir però s’hi fiquen sense escrúpols només per evitar que Catalunya pugui competir oficialment, encara que sigui només a sud-Amèrica com és el cas del Patinatge.

La Confederació Sud-americana de Patinatge (CSP) està rebent fortes pressions per part de l’Organització Esportiva Sud-americana (ODESUR) perquè deixi de reconèixer de forma oficial la Federació Catalana i eviti d’aquesta manera que participi a les competicions que organitza la CSP a nivell internacional.

De moment l’ODESUR ha donat un termini a la CSP fins el 30 de juny per a que deixi de reconèixer la Federació Catalana com a membre de ple dret. En cas de no fer-ho, l’organització sud-americana ha afirmat que vetaran la participació de l’hoquei patins als propers Jocs Sud-americans de Medellín 2010. La Federació Catalana va ser reconeguda per la CSP el 2007 i des d’aleshores ha disputat dues finals de la Copa Amèrica, les dues contra l’Argentina, que han acabat amb dues derrotes dels catalans. S’especula que la Federació Espanyola de Patinatge i el Consejo Superior de Deportes espanyol es troben darrera de les pressions de l’ODESUR. Una més i per l’esquena.