18.05.09

Torna la Copa de les Nacions de bàsquet femení

La segona edició de la Copa de les Nacions de bàsquet femení ha fet la seva presentació pública i ha confirmat els equips participants: Catalunya com a amfitriona, Euskadi, Galícia i Cuba, aquesta darrera selecció supleix la de Portugal de la darrera Copa, i servirà per projectar el bàsquet de la nostra selecció en primera línia internacional.

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) juntament amb el seu Comitè Tècnic i Àrea de Seleccions, i amb el suport de la Secretaria General de l”Esport organitzaran aquest event a la Seu d’Urgell, el lloc escollit per veure jugar en directe la Selecció Catalana Absoluta, actualment vigent campiona del torneig.

A la primera edició disputada el passat maig del 2008, Catalunya va superar a la final a Galícia (51-66), mentre que a semifinals va doblegar amb contundència a Portugal (50-75). Les 12 jugadores campiones d”aquella edició van ser Laura Antoja, Marta Fernández, Marina Ferragut, Íngrid Pons, Sílvia Morales, Rosa Pérez, Elsa Donaire, Mar Xantal, Laura Camps, Noemí Jordana, Jael Freixanet i Sandra Gallego, que va jugar el seu darrer partit oficial abans de la seva retirada, i ho va fer amb la samarreta de Catalunya.

La seleccionadora Sílvia Font ha explicat que “un any més ens trobem amb una molt bona selecció de jugadores, de la qual la majoria repeteixen, i que afronten amb il·lusió aquesta nova oportunitat de competir amb Catalunya”. Núria Martínez, capitana del conjunt català, ha destacat que “és un orgull poder participar una vegada més amb la selecció i intentarem tornar a guanyar aquesta competició”.

El proper cap de setmana del 22 al 23 de maig tothon té una cita obligada amb el bàsquet femení al Palau d’Esports de la Seu d’Urgell!